Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

9 blandade tankar på söndagen

Nog med snö?

Nog med snö?

1, Jag trodde nästan aldrig det skulle komma en sådan igen men nu är det faktiskt en röd dag i almanackan utan att jag är i tjänst. Återstår att se om det blir någon gudstjänst idag men jag tror kanske inte det blir det.

2, Hur som helst är det en bra söndag idag. Den handlar om Jesu dop och läsningarna handlar om just det men också om hur Mose blir upplockad ur Nilen av Faraos dotter och på underliga vägar ändå blir uppfostrad av sin egen mamma. Just denna berättelse om Mose känns intressant på många sätt. Han förebådar liksom både hur Israels folk ska bli räddat genom havet och Jesu dop och våra dop och jag har inte ens tänkt på det förrän helt nyligen.

3, Jag har förstås bloggat om Jesu dop tidigare. Här är lite om ikonen med Jesu dop.

4, Vi ska ha dop själva i familjen i februari. Det är onekligen ganska lustig känsla att boka tid med pastorsexpeditionen och bli uppringd av prästen för dopsamtal och sånt när man är van att vara i andra änden av telefontråden annars. Jag inser att om jag inte varit så insyltad i kyrkan skulle jag varit väldigt nervös för de samtalen. Nyttigt att tänka på.

5, Vi har väldigt mycket snö här nu. Eller i alla fall känns det så för den har nu legat där i två veckor. Det börjar väl räknas som en ganska snörik vinter va?

6, Betalade igår mina böter på biblioteket. Kom att tänka på nyligen då min äldsta dotter fick höra att jag varit nära att bli stoppad för fortkörning en gång och frågade allvarligt ”var du en bov då pappa?”. Ibland är det svårt att veta vad man ska svara.

7, Angående dagens bild. Jag har verkligen inget emot snö men jag har ett roligt minne av hur en av mina klasskompisar på prästutbildningen nästan blev utskälld i klassen för att han tackat för snön när han ledde bönen.

8, Jag tycker trettondagshelgen är en väldigt fin helg. Men också väldigt fulltecknad eftersom vi utöver gudstjänster och sådant också firar bröllopsdag, födelsedag och en dopdag på två dagar.

9, Vi pratade med konfirmanderna om kärleksrelationer och andra relationer i fredags. Hoppas det blev bra på något sätt. Det är rätt knepigt tycker jag men jag hoppas som i så många sammanhang att framgång mest består i att inte banga utan våga föra något sorts samtal över huvud taget.

Vad gör du idag? Skriv en kommentar!

Kommentarer

2 svar till ”9 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Simon
    Simon

    Jag har upptäckt att Mose gick samma väg som alla andra hebreiska pojkar, dvs. ut i Nilen. Nilen var ju tänkt att bli döden för de hebreiska pojkarna, men för Mose blev det i stället räddningen.
    Jag har fått skotta snö varje dag den här veckan, men jag har också mött förståelse för att jag kör en bakhjulsdriven bil.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Händelserik vecka alltså:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.