Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

10 blandade tankar på söndagen

IMG_7584

1. På bilden ovan ser vi en man som äter svärd och eld och grejer. Detta för att illustrera dagens tema i gudstjänsterna. Livets bröd. Som ser helt annorlunda ut.

2. Mitt i fastan är vi och idag ska jag leda gudstjänst i Hulared och i Nittorp. På ena ställett nattvard och på andra ett dop. Bra grejer både ock när det gäller bröd att leva av på djupet.

3. Jag får anledning att tala över en hel del favoritämnen i dagens predikan. Ändå är den ganska kort. Hoppas jag inte missat något?

4. I går såg jag en ganska ny ungdomsfilm. ”Divergent”. Det gäller att hänga med i vad kidsen gör (*vänder kepsen bakåfram*).

5. Det sades någonstans att det är viktigt för alla människor att odla sitt djup. Men att för präster är det bra att odla sin yta lite också och ägna sig åt tillräckligt mycket trams. Inte vet jag om det är sant men det låter bra.

6. Jag har tagit min kvartalsliga titt i google analytics för att förstå hur många ni är som läser och sådär. Sen är det meningen att man ska kunna se mönster och dra smarta slutsatser om hur man ska lägga upp bloggandet. Jag brukar mest bli förvirrad. Som nu. Kul att se att ni är typ en full kyrka varje dag som följer här i alla fall.

7. Jo, nämnde jag att vi har en ny kaffebryggare hemma? Jag har ju brukat hävda att kaffe inte behöver vara gott, det ska vara som ett straff i en kopp så man piggnar till av det, men det här går ju faktiskt att dricka.

8. Och så läser jag på ytterligare om sociala medier. Tar det någonsin slut? Kommer någon ha vunnit snart så vi kan tagga ner sen? Den som lever får se.

9. Hur är det? Använder någon pinterest? Gör du? Skriv gärna till mig i så fall.

10. Det här var nog ovanligt substanslösa söndagstankar. Vad gör du idag? Skriv en kommentar och berätta!

Kommentarer

2 svar till ”10 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Simon
    Simon

    Det kommer knappast som någon överraskning att det varje sekund laddas upp mer än en sekund film på YouTube. Ingen kommer alltså kunna se alla YT-klipp. Förmodligen är det samma sak med övriga sociala medier. Därför måste vi ju begränsa oss till endast det bästa – som själva livet.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Det är en av svårigheterna med den tid vi lever i tänker jag mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.