Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

9 blandade tankar på söndagen

Gosse med ko. Väldigt blandad bild.

Gosse med ko. Väldigt blandad bild.

1. Idag är det plötsligt inte alls fasta i kyrkoåret utan julförberedelser. I Svenska Kyrkan firar vi Marie bebådelsedag idag på grund av hur påsken infaller. Jag inser att i år är kyrkoåret alltför avancerat för mig med konstiga undantag för hur helgdagar ska prioriteras och där man gör på olika sätt i olika kyrkor i världen. Bäst att bara konstatera att det är bättre att äta våfflor idag än på långfredagen, den 25e, då bebådelsedagen ”egentligen” infaller.

2. Man kan kanske inte direkt säga att jag smeker kyrko-ovana medhårs när jag inleder lättviktsbloggposterna med grubblerier kring kyrkoåret? Välkommen om du är ny här och orkat läsa ända hit 😉

3. Idag har jag inte så mycket djupsinnigheter att komma med för jag har inte förberett någon predikan. Jag är nämligen ledig idag. Ska se om jag kan komma till en närbelägen kyrka ändå. Med eller utan våffelservering. Annars är det alltid roligt att predika på mariadagarna i kyrkoåret.

4. Igår kväll såg jag och Jenny en ungdomsfilm igen. Andra divergentfilmen insurgent. Jag har på känn att det finns en riktigt intressant teologisk analys att göra på de böckerna/filmerna. Får söka runt lite. Nån annan har säkert redan gjort den…

5. Annars får jag meddela att de där sjukdomarna som vandrar omkring nått även min familj. Inte de värsta åkommorna men ändå. Lite synd är det om mig/oss.

6. Jag tror att jag fått en del nya läsare sista tiden, kanske tack vare #blogg100. Välkommen om du är ny här. Hör av dig om du har synpunkter eller önskemål på bloggen!

7. I år är första gången någonsin som jag får leda gudstjänst på en långfredag. Det har på något sätt inte blivit av innan. Ska ta fram mitt allra djupaste gravallvar till dess.

8. Nu har jag hört att bloggen inte alls är död. Det var skönt att höra. Men å andra sidan måste den tydligen vara personlig. Krav, krav, krav…

9. Så, vad gör du idag? Skriv en kommentar och berätta!

Kommentarer

7 svar till ”9 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Rebella undrar

    Skulle det där med kyrkoåret vara svårt? Alla människor vet ju att påsken flyttas hit och dit samt att den är tidig i år.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Du kan så mycket du Rebella 😉 För min del blev det överkurs när det kom till hur man flyttar om bebådelsedagen i olika samfund, en kollega hade koll på det…

      1. Profilbild för Rebella undrar

        Detaljerna kan jag inte men nog hajar man när någon säger att det blir mackel?

        Men visst, jag är en dålig måttstock för vad folk i allmänhet har koll på.

        1. Profilbild för Rebella undrar

          Menar väl annars mest att det inte är så farligt att inte greppa allt. Även om det där kanske var ett skämt, för att ge dig anledning till en punkt till…

          1. Profilbild för Tomas Jarvid

            Poängen gick hem.

  2. Profilbild för Åsa Andersson

    Hej!,
    Som du redan upptäckt via Twitter har jag drömt mig till Taizé och sen har jag sett gudstjänsten från Glimåkra och blev helt tagen. Vad gäller långfredagen så börjar det med Skärtorsdagsmässan för mig, då vi klär av altaret, sen övar vi en gång med kören efteråt till den speciella gudstjänsten på långfredagen. Den är dessutom annorlunda för mig som körsångare, då ingen orgel/piano brukas och kören framför bl.a Improperierna, en stilla, stilla dag….Sen exploderar det på Påskdagen med alla körer, fest och glädje. Önskar dig en skön söndag och att er vecka blir friskare!
    Åsa

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Tack för det Åsa! Så får jag önska dig en välsignad måndag även utan predikan härifrån. Jag har något annat i rockärmen istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.