Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

9 blandade tankar på söndagen

Vet inte riktigt vad den här bilden säger om bön. Rätt jobbigt läge men seglen kan ändå fånga vinden så kanske finns det hopp?

Vet inte riktigt vad den här bilden säger om bön. Rätt jobbigt läge men seglen kan ändå fånga vinden så kanske finns det hopp?

1. Nu är det vår! Jag var med på valborgsfirandet i Ljungsarp igår och höll vårtalet och utropade leve för våren och allt. Det var fint. Och så fick jag ju komma till ännu en lokal jag inte varit i förut i mitt territorium.

2. Idag är det bönsöndagen och jag ska leda gudstjänster i Ölsremma (9.00) och Hulared (11.00) och därtill ett dubbeldop i Dalstorp. Och bön är (som det egentligen alltid är) temat för gudstjänsterna.

3. Det finns så otroligt mycket att säga om bön att det är svårt att veta vad man ska ta med. Tvekar man kan man alltid börja med en judisk berättelse. Det ska jag göra. Den kommer nog upp här i morgon men kom gärna och fira gudstjänst så får du höra den live.

4. OM jag nu hade haft som vana att söka på bloggen om jag har några bra tankar sedan tidigare till söndagens tema så hade det här ju varit en svår dag för det. Söker man på ”bön” på bloggen finns det alldeles för mycket där för en bra sökning.

5. Det i sig är ett gott betyg för prästbloggen!

6. Jag är nog för blödig för att läsa romaner nuförtiden. Måste ta pauser för att påminna mig om att det inte är på riktigt och prata av mig med min fru för att palla med. Så tragiska livsöden går ju genom skinnet.

7. Ev. fortsättning följer om den boken här på bloggen.

8. På torsdag, kristi himmelsfärds dag, ordnar vi pilgrimsvandring i min församling. Vi vandrar mellan Hulared och Nittorp och man får mat längs vägen. Vid tidigare tillfällen har jag haft glädjen att det dykt upp bloggläsare från när och fjärran till såna här vandringar och det vore förstås väldigt roligt om just DU plötsligt var där i Hulared klockan 8 och jag fick träffa dig ansikte mot ansikte. Hör av dig om det låter intressant!

9. Nu vet jag inget mer. Vad gör DU idag? Skriv en rad!

Kommentarer

2 svar till ”9 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Simon
    Simon

    Jag funderar på om man ska börja predikan med berättelser, eller om man ska spara dem tills en bit in, när lyssnarnas uppmärksamhet behöver förnyas.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Det är nog också bra. Man ska börja med något intressant också tror jag. Och så kanske som du skriver något om en stund. Det jag brukar vara allra sämst på är avslutningen som brukar kännas som rinna-ut-i-sanden eller nåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.