Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

10 blandade tankar på söndagen

Blandad bild där en demon får på nöten.

Blandad bild där en demon får på nöten. Av Maria? Medan en ängel håller barnet?

1. Idag är det min prästvigningsdag. Fast bara om man räknar efter vilken söndag i kyrkoåret det var, datumet var ett annat. Fast jag tycker det är roligare att räkna efter kyrkoåret, jag minns till och med en jag träffat som räknade sin födelsedag efter kyrkoåret.

2. 6 år som präst idag alltså. Många kvar hoppas jag. Idag ska jag leda gudstjänst i Nittorp (9) och i Dalstorp (11) så välkomna dit. I Nittorp ska vi säga några ord och be en bön vid den nya askgravplatsen på kyrkogården efter gudstjänsten så det blir extra högtidligt. Och fika. Förstås.

3. Och så ska jag döpa ännu ett litet barn. Det går lite i omgångar känns det som, nu är det inte så mycket begravningar utan desto mer dop och vigslar.

4. Dagens tema är förresten ”kallelsen till Guds rike”. Jag ska tala en del om den gammaltestamentliga texten där Gud slår hål på Israels folks självbild genom att säga att det knappast är för att de skulle vara bättre än några andra folk som de blivit utvalda utan bara för att han velat välja dem.

5. Det är varma dagar i mina trakter. Extra skönt att få ta på sig en tjock mässhake och värma sig extra då. Fast man kan ju åka och bada efter gudstjänsten så klaga finns det ingen anledning till.

6. Min telefon håller på att lägga av totalt tror jag. Får väl börja leva som jag lär och övergå till flaskpost istället typ, lite långsamhet i kommunikationen.

7. Det finns så mycket dofter ute nu. En del är kanske inte direkt härliga men ändå är de det. Som lukten av sjövatten i olika sjöar. Eller de fuktiga skogsdofterna. Det tycker jag om.

8. Jag tror att den lilla gnällkrisen jag hade om bloggen för några dagar sedan gått över. Jag antar helt enkelt att jag skriver så här för att det är det som passar mig bäst. Och så är jag så glad åt er som är mina samtalspartners här. Jag bloggar väl vidare helt enkelt.

9. Lite knepigt med dessa blandade bloggposter dock. Jag har fått för mig att jag skrev mycket roligare och konstigare saker i de här bloggposterna förr. Nu kanske det borde vara mer blandad kompott för att leva upp till namnet?

10. Vad gör du idag? Skriv en rad nedan!

Kommentarer

10 svar till ”10 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Alma-Lena

    Doftlandskapet förändras verkligen så här års. Men till slut är doften av snö välkommen igen. Bra med årstider!

    1. Profilbild för Rebella undrar

      Själv är jag lite för snuvig den här årstiden för att riktigt registrera doftförändringar. Det krävs liksom den där massiva attacken av älggräs eller ett antal syrener eller nåt för att jag ska reagera… eller det där nere vid bäcken som doftar starkt, lite pors-aktigt, vad det då kan vara.

      Gissar förresten att vi stadsmänniskor inte har så finslipat luktsinne. Lukter här är ju oftast inget man engagerar sig i, utan ovidkommande störmoment.

      1. Profilbild för Tomas Jarvid

        Det är nog först ute i skogen man märker vårdofterna, stan har ju inte samma årstidsvariation.

  2. Profilbild för Rebella undrar

    Bilden! Tuff Maria!

    HUR ser traditionen bakom en sådan bild ut!

    1. Profilbild för Markku
      Markku

      Temat kommer från Uppenbarelseboken.

      1. Profilbild för Tomas Jarvid

        Just det, så är det förstås!

      1. Profilbild för Tomas Jarvid

        Det var väldigt fina ord. Jag värjer mig för titeln liberal för jag tror snarare att det blivit för ont om företrädare för mellanpositionerna i landskapet. Det blir ju lätt de lite tillspetsade åsikterna som når fram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.