Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

9 blandade tankar på söndagen

 

Full fart framåt på en zebra! Typ som man känner sig efter skolavslutningen eller nåt sånt.

Full fart framåt på en zebra! Typ som man känner sig efter skolavslutningen eller nåt sånt.

1. Igår var en sån där väldigt ovanlig dag då det inte blev någon bloggpost på Vandra Vägen. Känns förstås lite som att hoppa över tandborstningen för mig men jag kan lugna er med att jag är frisk och mår bra och inget dramatiskt har hänt. Bara det att familjelivet inte tillät något bloggande igår.

2. (Det där lät kanske som att de alla är hjärtligt trötta på mig och min blogg men de är faktiskt väldigt stöttande. Eller ja, min fru är, barnen gör det väl inte direkt lätt för mig).

3. Det är ledig helg! För första gången på länge och för sista gången på rätt länge också. På måndag förvandlas jag sedan till prästerligt ansvarig över både Dalstorps och Länghems gudstjänstliv då min kollega Erik går på semester. Det blir nog lite svettigt och flängigt men också roligt att se sig om. Vad ska prästen göra om inte fira gudstjänst liksom?

4. Jag har lett mina första sommarskolavslutningar i Dalstorp och Grimsås och finner än en gång sämjan god mellan kyrka och skola. Det är riktigt kul att vara på skolavslutning, man känner liksom i luften hur det kändes när jag själv väntade på lovet och fick gå ner på stan och äta den största glassen efteråt och allt det där.

5. Jag kan också konstatera att det är riktigt svårt att veta vad jag ska säga på en skolavslutning. Jag är helt med på att det inte är läge för någon predikan, det är ju trots allt ingen gudstjänst. Men vad säger man istället? Årets strategi var att berätta en tänkvärd berättelse, kanske med lite oklar uttolkning eller koppling till sommaren men ändå.

6. Fint när lärarna fick blommor och applåder. Det borde de ha oftare tycker jag.

7. Präster är förresten ofta väldigt ovana vid applåder också. Får jag en applåd när jag är i tjänst så vet jag aldrig riktigt vart jag ska ta vägen. Som musiker är det helenkelt men som präst känns det skumt.

8, FUN FACT: jag hittade ett papper från mitt sommarlov -94 då jag skrivit ner alla böcker jag läste den sommaren. Jag läste visst 47 böcker den sommaren. Nu får man vara glad om det blir mer än en.

9. Vad gör du idag? Skriv gärna en rad om det nedan!

Kommentarer

5 svar till ”9 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Rebella undrar

    1. Låter sunt med måttlig bloggdisciplin.

    8. Låter som att du nästan var värre än jag.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Det var nog lite extra mycket den sommaren, jag hade någon slags tävling med min bror.

  2. Profilbild för Rosa
    Rosa

    Nu kommit hem från en två dagars vandring mellan Partille och Göteborg. Med packning.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Härligt! Det skulle jag vilja!

      1. Profilbild för Rosa
        Rosa

        ja vi gick bohusleden. Härligt men det här att laga mat ute var nog inte min grej…inte heller att sova i tält, för hua vad kallt det var.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.