Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

9 blandade tankar på söndagen

Präst som välsignar ett flygplan. Hoppas verkligen inte att det är ett krigsplan för då visar de inte prov på värst mycket andlig klarsyn.

Präst som välsignar ett flygplan. Hoppas verkligen inte att det är ett krigsplan för då visar de inte prov på värst mycket andlig klarsyn.

1. Idag ska jag sätta personligt rekord i antal ledda gudstjänster. Innan dagen är slut kommer jag att ha firat 5 gudstjänster varav en är dopgudstjänst för mitt kusinbarn.

2. När man ändå ska predika många gånger så passar det väl bra med ett riktigt knepigt ämne också. ”Andlig klarsyn”. Frågorna om hur man som kristen ska se på stort och smått är ju rätt knepiga minst sagt.

3. Kantor Mikael berättade att söndagens tema förr hette ”sanning och sken” men att det nog inte hade varit så lyckat nu eftersom många skulle associera ”sken” mer till ljus än till ”skenbild”, alltså något falskt. Ligger nog mycket i det men frågan är om det är helt tydligt vad ”andlig klarsyn” är heller?

4. I och med denna söndag går jag på semester några veckor. Bloggen strävar nog vidare som vanligt utom kanske någon dag då jag är på resande fot men det blir inte heller några långa resor med så små barn hemma.

5. Appropå gårdagens diktbloggpost så stämmer det att vi varit och plockat blåbär i stora lass häromdagen. I smålandsskogarna. Jag har säkert sagt det förr men de där tallmoarna är nog den natur i världen som talar mest till min själ. Stora ord men jag blir alldeles upprymd när jag kommer in i tallskog, om ens bara billedes.

6. En dag ska jag vandra genom Småland ut till östkusten.

7. I alla fall, apropå andlig klarsyn. Dagens predikan kommer upp här i vanlig ordning i morgon. Jag ska försöka säga något om att bygga sitt liv på en stadig grund. Och att det nog är desto viktigare som man får räkna med att hålla på och bygga och greja livet igenom.

8. Jag såg några som spelade PokemonGo i Ulricehamn igår. Jag tror jag var för gammal när pokemon kom eller nåt för jag har aldrig testat det.

9. Vad gör du idag? Skriv gärna en rad!

Kommentarer

8 svar till ”9 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Simon
    Simon

    Får man hänga på smålandsvandringen?

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Oki. Det blir nog inte i år om man säger så men välkommen!

  2. Profilbild för rosa
    rosa

    Jag har nog kommit fram till att jag är mer lik Märta än vad jag vill erkänna…. och så planerar jag för flytten 1aug så då kommer jag ha 3 kyrkor nära mig. Har söndagsmässan nån fördel framför vardagsmässan?

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Söndagsmässan är ju på en söndag och det är ju fint på något sätt. Söndagsmässan innehåller väl något fler moment än en veckomässa men är ändå rätt enkel.

  3. Profilbild för Rebellas andra

    På blåbärsblåa tuvor och på villande mo,
    där furuskogen susar susilull och susilo,
    där kan du se dem en och en och stundom två och två
    på blåbärsblåa tuvor komma dansande på tå.

    Det är präster’a från ’götland, det är präster’a från mon…

    1. Profilbild för Rebellas andra

      (det blev himla svårt att få in Västergötland, vet inte om det går att lösa på något sätt)

      1. Profilbild för Rebellas andra

        Nähä, det gick inte hem.

        Jag som tyckte jag var så rolig. Bah.

        Jag håller dig för en musikaliskt allmänbildad gosse. Nog kan du originalet.

        https://youtu.be/P7kt_COpWhU

        1. Profilbild för Tomas Jarvid

          Jodå. Jag blev bara mållös :0O

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.