Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

9 blandade tankar på söndagen

Zebra i trafik. Väldigt blandad bild.

Zebra i trafik. Väldigt blandad bild.

 

1. Det vore ju illa om jag inte bloggade på en söndag när det bara är att skriva fritt. Så nu gör jag det även om det inte blivit helt regelbundet på sistone.

2. Gå gärna på musikgudstjänst i Hulared idag om du kan. Väldigt duktiga musiker från den lokala myllan ska spela. Jag ska åka upp till Skaraborg till gamla trakter istället. En pilgrimsfärd till det förgångna om man så vill.

3. Jag har tänkt att det är väldigt genialt det där med att ha semester sent på sommaren, och det tycker jag nog ännu men så finns det ju en uppenbar risk att sommaren tar slut innan semestern gör det.

4. Det är ett härligt tema för texterna denna söndag. ”Friheten i Kristus”- bara man hör de orden känns allt ändå lite bättre med mycket.

5. Jag hittade en intressant sak häromdagen tack vare tidningen Dagen. Det handlade om att många numera skriver dödsrunor och inreder minnesrum på internet för avlidna. Till exempel på minnesrummet.se. Ta en titt om du som jag behöver veta lite om vad som rör sig på nätet om sorg och begravning.

6. Att tälta är att påminna sig om Kristus. I johannesevangeliet står det om Jesus att ”han tältade ibland oss” på grekiska när han ”tog sin boning bland oss” i en svensk översättning. Jag gillar att tälta.

7. Jag har fått tag i fler delar i mangaserien om Naruto. Och så kom jag på att jag redan skrivit här om ”Mangaevangeliet enligt Naruto”, läs gärna det med eller utan mangaintresse.

8. Det nya projektet i samma stil är en kommande bloggpost om evangeliet utifrån en animerad film. Gissa vilken?

9. Vad gör du idag? Skriv gärna en rad!

Kommentarer

3 svar till ”9 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Rebellas andra

    9. Sov alldeles för länge för att ta mig iväg till någon högmässan (vilket verkligen inte är ovanligt). Putsar kommande blogginlägg. Ska småningom iväg och jobba.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Nu var jag långsam med att svara på kommentarer pga resa utan internet men jag har läst och glatt mig över att få veta vad ni gör.

  2. Profilbild för Simon
    Simon

    9. Har haft konfirmation och tänkt på gångna tiders konfirmationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.