Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

9 blandade tankar på söndagen

Flicka som fångar en solstråle med sin sax. Kanske en bra bild av att lyssna i tro?

Flicka som fångar en solstråle med sin sax. Kanske en bra bild av att lyssna i tro?

1. God söndag önskar jag dig och de dina. För min del är det här en av de sällsynta söndagar då jag inte är i tjänst som präst. Jag tänkte fira det med att gå i högmässan i Ulricehamn där jag bor.

2. Livet går sin gilla gång. Just nu får jag lite för lite sömn på nätterna för att barnen sover oroligt men jag har också tänkt på att september nog är en månad jag alltid brukar ha ganska mycket frid i sinnet. Vackra höstmorgnar med dis och sol om vartannat och så vidare.

3. Dagens tema för texterna i våra kyrkor är ”att lyssna i tro”. Jag var med på en andakt i veckan på det temat. Att lyssna på Gud. Det är inte någon lätt sak att veta hur man ska göra det. Men det är något jag åtminstone önskar att jag vore bra på. Att lyssna är många gånger bättre än att tala.

4. Jag laddar ner mycket appar och grejer nu. Sen brukar det inte alltid bli så mycket att jag använder något men lite roligt är det i alla fall.

5. Jag känner mig numera ganska avvand vid det dagliga bloggandet. Men det har varit kul att få upp några rätt fina bloggposter i veckan. Jag märker också att det bubblar upp fler och fler bloggideer i huvudet nu när publiceringen glesat ut.

6. Hemma ska vi förresten genomföra familjens första barnkalas om någon vecka. Känns som att ge sig ut på okända och lite läskiga stigar. Fast barn tycker jag ju om och så så det ska nog gå.

7. En mässa som jag inte varit på på länge och inte i år heller är bokmässan. Det hade varit kul.

8. Igår var jag på soptippen. Det är verkligen en väldigt existentiell plats det där, när man går bland saker folk slängt och sorterar och slänger saker man haft med sig lång eller kort tid i livet. Känns nästan som en meditation att vara där typ.

9. Vad gör du idag? Skriv gärna en kommentar!

Kommentarer

4 svar till ”9 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Malin
    Malin

    Tidig morgon. Frukost. Basketträning för förstfödde. Fotbollsträning för den yngre. Paus. Fotbollscup för förstfödde. Däcka i soffan.

    Inte mycket tid att lyssna idag, men flera tillfällen att vara tacksam. Och jag fick min andliga spis när jag höll den yngre sällskap på toaletten och vi pratade om att Gud nog var den som startade big bang. Det blev också en himmelsk kväll på fotbollsplanen med glada barn och solen som värmde. Vi lyssnade till Gud och åkte hela familjen.

    Barnkalaset kommer att gå bra. Ballonger och godispåse så är alla nöjda. Talar av erfarenhet 😉

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Ballonger och godispåse ska vi väl kunna ordna. Roligt att höra om din dag!

      1. Profilbild för Rosa
        Rosa

        Jag älskade fiskdamm som liten. 🙂

        1. Profilbild för Tomas Jarvid

          Alla älskar fiskdamm!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.