Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

11 blandade tankar på juldagen

Hem med granen.

Hem med granen.

1. Först och främst vill jag förstås önska dig en riktigt god jul, käre läsare av Vandra Vägen!

2. När du läser det här har jag lett både en midnattsgudstjänst i Dalstorp och en julotta i Nittorp (förutom krubbgudstjänsten i går förmiddag) så nu är jag nog ganska trött. Men förmodligen också ganska glad och lycklig.

3. Enda haken med prästlivet är som vanligt att det är ganska lätt att vara en bra präst och en bra familjefar var för sig, det är bara att vara närvarande så löser sig det mesta. Problemet är att lyckas vara båda samtidigt…

4. Fast just nu är det nog värst för mig själv eftersom det är svårt att få sova ikapp riktigt efter ett sånt här nattrace.

5. Sök lite på bloggen så hittar du massor om julen. Jag ska skriva något om skattskrivningen teologiska innebörd någon dag snart så det får bli årets insats.

6. Här är ändå en riktigt fin och tänkvärd liten julfilm, väl värd att se!

7. Och här är FÖRRA årets julfilm från yours sincerely. Det verkar som att det var väldigt få som tittade på den då så… då har du ju det kvar! En hälsning från mig till dig!

8. I morgon är en annan dag. En annandag. Då ska jag spela fiol i en av mina kyrkor tillsammans med otroligt begåvade och trevliga Anna Mogren. Missa inte det om du är i närheten av Hulared. Jag ska också se till att min egen far sjunger en gammal läsarsång tillsammans med mig. Tänkte väl att det är svårt att motstå nu va?

9. Du har väl inte missat att kristna är lyckligare än andra vid jul? Vore ju illa annars eftersom julen är en kristen helg och allt men jag tror personligen att jag skulle tycka rätt illa om julen om jag inte fick fira den i kyrkan med allt det innebär. Hur ser du på det?

10. Juldagen innebär också att jagår klar med min facebookjulkalender där man kan följa Maria och Josef på deras väg till Betlehem. Det var roligt och lagom tramsigt säger min fru så då är det nog så. Jag ska väl ha någon bild på de vise männen så småningom också men annars får jag vänja mig av med att ha en hel hög så plastfigurer med mig i fickan vart jag går.

11. Hur har din jul varit så här långt? Skriv gärna en kort kommentar, jag är sååå nyfiken 🙂 Så önskar jag dig en god fortsättning av dagen och julen!

Kommentarer

8 svar till ”11 blandade tankar på juldagen”

  1. Profilbild för Simon
    Simon

    Julotta…. ge mig kaffe NU…. (okej måste åka hem först…)

  2. Profilbild för rosa
    rosa

    Men varför vänja sig av med det. Allt blir ju lättare att förklara med några plastfigurer. 🙂
    jag fick en trevlig get av min kompis Reene som hon döpt till Rosa….och te av Carin.
    Detta är trevligaste julen jag har haft på länge…

  3. Profilbild för Frida
    Frida

    Tack för en väldigt fin julotta 🙂

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Tack Frida! Alltid roligt att det finns församlingsbor bland bloggläsarna! God fortsättning på julen!

  4. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    Ja, det vore ju konstigt om vi kristna inte vore något lyckligare till jul, annars har vi ju missat poängen. Men dagens höjdpunkt var skridskopremiären på sjön vid stugan nära Sala. Blankis och sol 🙂

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Det låter väldigt fint! God jul Thorsten!

  5. Profilbild för Torbjörn Lindahl

    Julen är bäst i kyrkan, är det väl en annan känd bloggre som brukar skriva.
    Själv har jag lett gudstjänst julafton, juldag och annandag.

    I övrigt har det varit stilla eftersom alla barn sedan länge är vuxna och utflugna och i år samtliga varit på andra ställen.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Låter som en god jul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.