10 blandade tankar på söndagen


Prövningens stund. Verkligen.
Prövningens stund. Verkligen.

1. Glad och god (men givetvis allvarlig nu när det är fasta) söndag kära läsare!

2. Jag är ledig från tjänstgöring även denna söndag. För ovanlighetens skull flera helger i rad faktiskt. Jag ska i alla fall gå i mässan men det är härligt att få sitta i bänken ibland.

3. Bilden ovan illustrerar söndagens tema: ”prövningens stund”. Det är visst någon som ska testa om det verkligen stämmer att plexiglas ÄR skottsäkert. Farlig bransch. Men poängen är ändå rätt lik som det är i söndagens texter. Det är när saker (sånt vi litar på i livet, vi själva och så vidare) prövas man märker vad de går för.

4. Tankeläsaren (m.m) Henrik Fexeus sågar för övrigt bönen Vår Fader i en av sina böcker. Detta med ”utsätt oss inte för prövning” tycker han är det dummaste han hört. Vi behöver utmaningar för att förbli levande. I min hjärna brukar de orden betyda ”pröva oss inte så över vår förmåga att det knäcker oss” eller något sånt men det är ju faktiskt inte så vi säger.

5. Idag hör man i alla fall bland annat om hur Jesus prövas i öknen och hur Adam och Eva lockades till uppror av ormen. Centrala grejer verkligen. Och så har man chans på att be med litanian.

6. Jag har nu sett några av de gamla stålmannenfilmerna med Christoffer Reeves. De var inte riktigt som jag mindes dem. Tempot var minst sagt ganska långsamt. Och så inser jag att det egentligen var Lex Luthor som var behållningen i filmerna. den gestaltningen är ju jättebra!

7. Jag har nu i alla fall för första gången sett Stålmannen IV. Det har jag drömt om sedan jag gick i femte klass. Ryktet sa då att den var alldeles för läskig så att den var barnförbjuden och allt möjligt. Tror inte de ryktena stämde.

8. Jag bryter här mot min princip att inte skriva för mycket om mina barn här men var ska jag annars dela min stolthet när min dotter uttalade orden ”vilken tur att vi har en pappa som vet allt om superhjältar”. Jag tror jag ska rama in det och sätta på väggen. Belöning för alla mina år av studier och så vidare.

9. Det är förresten #blogg100 igen. det har ju alltid varit en baggis eftersom jag brukat blogga dagligen. Nu ligger jag redan efter rejält men det är ändå roligt att följa lite fler bloggare igen.

10. Vad gör du idag? Skriv gärna en rad! Önskar dig en skön och vilsam söndag!

 

3 kommentarer

Rosa säger
5 mars 2017 – 07:45

Lätt för Henrik Fexeus som bor i ett samhälle med tex antibiotika.På Jesus tid var nog en vanlig lunginflammation prövning nog...

Idag ska skriva klart brev, så tomatfrön, tvätta men först gå på gym. Samt tänka på min fotoutställnig som ska upp i morgon...

Tomas Jarvid svarar
6 mars 2017 – 02:17

Bra poäng med antibiotikan! Ha en bra dag Rosa!

Bengt säger
5 mars 2017 – 12:57

1. Detsamma... Jag brukar följa fastekalenderns rekommendationer.

2. Jag skulle lärt mig att gå kyrkvaktmästare vid gudstjänst idag, men pga förkylning har jag fått avboka det mesta :-( Inget kyrkbesök idag...

3. Ja, prövningarna finns hela tiden, men då gäller det att stå kvar och helst gå stärkt ur situationen...

4. JO, vi utsätts för provningar, men inom de gränser som vi klarar. Min pnaikångest är en sådan, min kamp för mor och andras rätt till rätt vård/omsorg. Integration och flyktingar och mitt sociala patos, är de saker jag fått som uppdrag.

5. Vi är inte så olika Jesus mm...

6. Kanske skall titta igen...

7. Se 6:an

8. Pappa kanske skall rama in sig själv... han ÄR en superhjälte...

9. Jag är med i #blogg100 :-D

10. Vila, vila vila....

Tomas Jarvid svarar
6 mars 2017 – 02:17

Jag har sett den första av de nyare filmerna. Den var bra, men jag ligger någon film back alltjämt.

Rebellas andra säger
5 mars 2017 – 02:41

5. Prästen i den kyrka jag besökte idag sade att dagens texter var "långa och tunga". Sen fick jag inget riktigt grepp om var de återkom i predikan.

En församling och kyrka struken från listan. Den ska krympa, det är meningen.

10. Dagen är ganska oplanerad och det är rätt skönt. Jag ska nog... vet inte. Laga cevapcici (rätt fuskigt, färdiga frysta som bara ska stekas, med ett antal tillbehör). Cevappar var länge sen.

Tomas Jarvid svarar
6 mars 2017 – 02:17

Jag tycker nog det finns betydligt svårare texter andra dagar jag. Och som man kan vara betydligt mer frestad att smita undan från som predikant. Skönt ändå om din lista blir allt mer hanterbar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *