9 blandade tankar på söndagen


Grodor ur munnen. Man får passa sig för dem.
Grodor ur munnen. Man får passa sig för dem.

1. Glad söndag kära läsare!

2. Idag ska jag återigen fira gudstjänst i bänken. I bästa fall för jag ska också hålla minst 1,75 ögon på barnen så att de inte ställer till något. Det blir nog fint hur som helst.

3. Söndagens texter handlar om ”den kämpande tron”. Jesus blir smord med dyrbar nardusbalsam av en kvinna som uttrycker sin kärlek på detta översvallande sätt. Kanske är hon också den ende som förstår vad som kommer att hända med honom och smörjer honom inför hans kommande död?

4. ”Kristus” betyder just ”den smorde” (en översättning av det hebreiska ”messias”) och så vitt jag vet är det här det tillfälle som finns där Jesus blir smord med olja som de gamla kungarna och prästerna i gamla testamentet. Hans dop handlar nog om något liknande också men då är det ju vatten. Kristus är hur som helst inte Jesu efternamn som många tror utan hans titel såsom Guds utvalde.

5. Jag ska få en gästbloggare snart på Vandra Vägen! Någon gång i de närmaste dagarna återkommer Daniel som skrivit här tidigare. Det ska bli väldigt intressant.

6. I veckan som kommer ska jag på präst och diakonmöte i Göteborg. Min nya stiftsstad sedan jag börjat arbeta i Göteborgs stift. Nu får vi se lite mer hur stiftet är egentligen. Det känns som att det är långt till Göteborg från Dalstorp så stiftsgrejerna känns lätt lite avlägsna.

7. Igår var det vår och vackert väder. Det känns otroligt lockande med en annan åstid. Mest för att det inte är lika omöjligt att få med barnen ut då.

8. Jo, just det. Jag har spelat fiol med ett gäng i Ulricehamn i fredags på folkmusikalisk helkväll. Det känns som väldigt länge sedan jag spelade med V-dalafolket i Uppsala nu men mest av allt är det ju sig likt i spelmanssvängen. Riktigt roligt vad det.

9. Vad gör du idag? Skriv gärna en kommentar!

4 kommentarer

rosa säger
12 mars 2017 – 07:44

Om jag hinner så ska jag på vardagsmässa imorgon, i Domkyrkan i Göteborg.

Idag tvätt, gym och förhoppnigsvis ett besök av en kompis.

Tomas Jarvid svarar
13 mars 2017 – 02:17

Göteborg är ju närmare för somliga än för somliga förstås. Ha en bra dag!

Bengt säger
12 mars 2017 – 08:16

I dag blir det först promenad till tipspromenaden. Måste få igång flåset efter förkylningen. Därefter blir promenad hem för att laga middag, sedan blir det promenad till kyrkan för att lära mig hur jag skall kunna hoppa in som vaktmästare på söndagar.

Nej jag skall inte bli schemalagd men skall hoppa in vid akuta händelser.
Har mitt sociala engagemang som går i första hand. Men tillfälligtvis kan jag hoppa in. Sedan skall jag förbereda mitt föreläsningsarbete inom kyrkan. Så dagen är fullspäckad :)

Tomas Jarvid svarar
13 mars 2017 – 02:17

Fullt upp för dig Bengt. Gud välsigne dig i det du gör!

Stig Walldin säger
12 mars 2017 – 08:19

Jag ska på årsmöte med Frimodig kyrka (enligt min uppfattning det vettigaste av alla alternativ i kyrkovalet) i Göteborg.
Innan kommer Göran Skytte och talar utifrån sin senaste bok "Förklaringsboken". Det ser jag också fram emot!

Tomas Jarvid svarar
13 mars 2017 – 02:17

Hoppas du fått en fin dag Stig!

Malin säger
12 mars 2017 – 06:10

Tog mig till mässan idag då vi sjöng med kören. Jag har fortfarande svårt att förstå hur kvinnan kan hälla olja för 400 000 kr, i dagens penningvärde, i Jesus hår. Hade kunnat bli mycket hjälp till de fattiga...

Imorgon blir det kyrkobesök igen, men då begravning. En kollega som dog alldeles för ung. Även om jag visste att hon var sjuk och att det inte fanns någon bot är det svårt att ta in att hon inte finns längre. Hennes telefonnummer ligger fortfarande kvar i min jobbtelefon, det får nog finnas kvar där ett tag till.

Tomas Jarvid svarar
13 mars 2017 – 02:17

Det är verkligen märkligt med oljan. Inte alls konstigt att reagera på det där, det är en sån där absurd detalj som sätter saker på sin spets antar jag. Även jag har nåtts av ett dödsbud om en vän idag. Hoppas begravningen blir fin för dig och de andra och ett bra avsked.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *