8 blandade tankar på söndagen


Lurig leopard från gammal mosaik.
Lurig leopard från gammal mosaik.

1. Glad söndag kära läsare!

2. Idag ska jag leda gudstjänst i Grimsås (9.00) och i Dalstorp (11.00, mässa). det känns som länge mellan varven nu i halvföräldraledigheten. Kom dit så ses vi där!

3. Det är inte något aprilskämt att jag sprang igår. Det gör jag som ni vet med jämna mellanrum. Varje år eller så. Det som var nytt var att min fru sade åt mig att ta det försiktigt. ”Tänk på hjärtat”. Så nu känner jag mig gammal nog att fylla 35 om några veckor.

4. Söndagens tema är ”försonaren” och det är ju ett så stort ämne att man knappt vet var man ska börja. Hur det nu än blir har jag i alla fall fått ihop en predikan och den kommer upp här snart. Sen är det ju alltid så att vi ber och läser bibeln och firar nattvard och sjunger psalmer så gudstjänst blir det även om inte predikanten är på topp.

5. ”Insidan ut” är nog den bästa film jag vet just nu. Se den! Det är en animerad barnfilm men den säger oerhört mycket om hur känslor fungerar.

6. Jag har förresten återvänt till rötterna och mitt stora barndomsintresse och läser en bok om de första dinosaurieletarna. Väldigt roligt måste jag säga!

7. Det sägs vara många tusen tranor vid hornborgasjön men nu har vi också något tusental på väggarna i matsalen hemma. På tapeterna. Mycket fint ändå, och västgötskt förstås.

8. Vad gör du idag? Skriv gärna en rad om din dag!

 

3 kommentarer

Rebellas andra säger
2 april 2017 – 11:46

2. Gudstjänst kl 9. Utan nattvard. Då kommer väl bara gamlingar.

3. Ajajaj så uråldrigt. Bäst att tant Rebella slutar klappa dig på huvudet, då. (Fast jag når väl inte upp. Nåja, på nätet är allt möjligt.)

8. Kom hem från Bjärka igår. Börjar ha landat. Funderar på hur mycket, och vad, som jag ska försöka stanna kvar i.

Vaknar snortidigt. Är delvis kvar i Nya slottets rytm, vesper 5.45 ... gick till Stadsmissionen, kl 9. Det var mer som vad andra kallar andakt med typ predikan och psalmer, ingen direkt liturgi.

Småningom mot jobbet.

Tomas Jarvid svarar
3 april 2018 – 08:17

Det kom både unga och gamla på den tidiga gudstjänsten, värre var det med att sjunga litanian så tidigt. och 3, jag är ju i alla fall äldre än jag någonsin varit. Hög tid att börja krisa.

rosa säger
2 april 2017 – 03:14

Å kanske ska se den filmen. Har tvättat och cyklat i dag... Som vanligt på söndagar.

Tomas Jarvid svarar
3 april 2018 – 08:17

Det är en väldigt bra film, tror du skulle gilla den!

Slow Living by Annika säger
2 april 2017 – 10:17

Vad jag gjorde idag? Se dagens inlägg från skogen!

Tomas Jarvid svarar
3 april 2018 – 08:17

Skogen är bra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *