9 blandade tankar på… tisdagen


Tillbaka i det naturnära livet. Fun fact om mig är att jag har bott i en sådan här tipi i sammanlagt ett års tid.
Tillbaka i det naturnära livet. Fun fact om mig är att jag har bott i en sådan här tipi i sammanlagt ett års tid.

1. Glad tisdag kära läsare!

2. Det har varit en märklig helg på många sätt och eftersom det varit helt tyst från mig här på bloggen tar jag också skriver lite på måfå nu bara för att liksom komma igång lite igen.

3. Natten till torsdagen hände det. Internet dog. Närmare bestämt vår router hemma. I telefonen har församlingen gett mig en ynklig liten surfmängd så den var redan slut för månaden. Så utan internet har jag nu försmäktat i 4 dagar. Nu har vi ny router och så men det har verkligen varit en intressant upplevelse.

4. Det blir tydligt vilken självklar del av vardagen den digitala kommunikationen ändå är numera. Jag är van att stå i någon slags kontakt med omvärlden även om jag bara är hemma men så var det plötsligt inte så längre. Följden blev att jag har gjort någon slags returrunda till mig själv för 7 år sen eller så. Kanske en bättre version av mig själv, vad vet jag.

5. Det har annars varit innehållsrika dagar i övrigt också, framförallt har jag och min fru för första gången på tre år eller något sådant varit iväg på en liten egen tur i skogen. Risveden är en ganska undanskymd pärla men verkligen en pärla, en vacker skog med urskogskaraktär öster om Alingsås.

6. Jag väljer skogstur framför retreat när som helst. De djupa tankarna kommer sällan på beställning, snarare stannar hela tankehjulet i huvudet av. Ovanligt och välsignat.

7. Även detta att vara i skogen utan barn och ha tid att tala och tänka och slöjda lite är som att minnas vem jag var före familjelivet och prästlivet. Jag tycker mycket om båda delarna men det var verkligen ett kärt återseende med mitt gamla jag.

8. Sedan jag kom hem har jag slöjdat vidare. Tre skedar täljda på tre dagar. Ovanligt och välsignat.

9. Nu har jag fått berätta lite om de senaste dagarna. Hoppas att du har det bra. Skriv gärna en rad!

 

 

nu ska jag posta ikapp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *