Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

Att greenwasha sitt liv

Magnus Malm skriver att det kan fungera liknande i det kristna livet. Antingen lever vi ett så helgjutet liv vi kan utifrån det vi tror på samtidigt som vi är medvetna om bristerna. Vi visar ändå vad vi strävar mot.

Alternativet som vi lätt hamnar i är att det ”kristna” blir en alltmer isolerad del i livet men som inte integreras med resten. Vi använder våra goda eller fromma gärningar som alibi så att vi i för oss själva och andra är säkra på att vi levt upp till vad man kan förvänta sig av oss.

Som jag förstår det uppmanar Jesus oss återkommande gånger att akta oss för att greenwasha våra liv så att det ser bra ut utåt. Eller whitewasha kanske för han liknar fariséerna vid vikalkade gravar som ser fina ut men är fyllda av ruttnande ben.

Vad är botemedlet? Ärlighet antar jag? Något mer? Skriv en kommentar!

Kommentarer

6 svar till ”Att greenwasha sitt liv”

  1. Profilbild för Mattias

    Bra skrivet. Att dela problem med andra kanske kan hjälp oss bort från dubbelmoral.

  2. Profilbild för Rosa
    Rosa

    Vara ärlig mot sig själv och inse att man inte är så god som vill vara….Jag tro inte det nån slump att Jesus säger ”sanningen ska göra er fria”

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Och mycket tal om att inte döma och bjälkar i ögat och så. Ödmjukhet är ju grejen. Kanske att han måste tala mycket om det för att det är så svårt.

  3. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    Intressant plakat: fördrivandet av portugiserna från sin indiska koloni Goa, men varför på ryska – en gåta.
    Håller för övrigt med Dina funderingar om greenwashing – även om man ibland -Jantelagen – går åt motsatt håll och koketterar med att inga bra tankar och gärningar ha att erbjuda…

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Portugiser är det ju! Jag tänkte det var engelsmän men de hade väl inte Goa. Sant som du skriver om jante. NU är jag ju präst med uppgift att tala väldigt mycket om mina tankar om kristen tro och då ligger det nog närmare till hands att verka from.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.