10 blandade tankar på söndagen

Ny söndag, nya blandade tankar!

Det här med att göra reklam kostar ofta på lite för värdigheten...
  1. Glad söndag kära läsare!

2. Detta är för mig en ledig söndag, troligen blir det gudstjänst i närmaste kyrka med familjen. En kollega vikarierar och leder gudstjänsterna i Grimsås och Ljungsarp idag.

3. Jag fortsätter oförtrutet min serie föreläsningar om Luther, årets sista är i Grimsås nu på onsdag. Jag hittade den här lustiga länken med någon annan som blandat playmobil och klassiska konstverk.

4. Jag chockade min fru igår genom att dra några roliga skämt som jag lärt mig från Stefan och Krister. Hon som trodde hon kände mig.

5. Jag skriver dikter ganska ofta numera. Det är härligt att skriva utifrån en fri form men jag önskar också att jag kunde få till en och annan sång. Det där med versmått och rim känns som en börda men jag kanske ska försöka lite hårdare ändå.

6. Snön kom också igår och barnen lekte glatt ute i den en bra stund. Jag passerade någon ny gräns för täljningen där jag täljde ute på isiga träbitar. Huvudsaken projekten går framåt någorlunda.

7. Vi har förresten framskridna planer på en täljgudstjänst i Grimsås kyrka tillsammans med missionskyrkans scouter. Det känns som vårens roligaste grej.

8. Jag har för första gången sen gymnasiet skaffat mig en vinterjacka. Det känns konstigt men rätt bra. det som framförallt måste klaffa är att man måste kunna ha den till kaftan och det går skapligt. Jag fick en mössa i present av ett sorgehus häromdagen (stort tack!) så nu slipper jag också gå runt i kaftan och blå toppluva. Bättre och bättre i stilen. Om jag bara kunde få till att klippa mig också.

9. Lyssnar på fler poddar än jag hinner med. Rekommenderar härmed också ”exploring my strange bible”. Den ligger jag 7 delar back på dock.

10. Vad gör du idag? Skriv en kommentar!

En kommentar

Kay Cooke säger
12 november 2017 – 06:26

The photo is most interesting Tomas. The English translation of your blog did not mention the reason for the photo other than you finally got a warm coat and new hat. This lady must be a walking advertisement for a store - which relates to your new apparel. Today, I am sewing some bowl cozies (like potholders for hot bowls). These will be placed into a basket with bowls and soups, that will be auctioned off to raise money for the missions that our church supports. There is a gray blanket outside so I am especially glad to stay inside and sew. Greetings to Jenny and the girls.

12 november 2017 – 08:17

Hi Kay! I don’t know very much about the photo. An early attempt to ”be the brand” maybe? Nice to hear about your day! God bless you and your kin!