Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

9 blandade tankar på andra adventssöndagen

  1. Glad söndag och fortsatt god och glad advent kära läsare!

2. Idag ska jag få vara med om väldigt mycket. Det är gudstjänst 10.00 i Ölsremma, sedan träff med konfirmanderna och därefter luciatåg med förskolan i Månstad och luciakröning i Dalstorp på kvällen. Sen tar vi vila hoppas jag.

3. Jag inledde faktiskt luciasäsongen redan igår då jag var med på luciakröning i Länghem, med lite tur kan jag nog få se 6 luciatåg det här året minst. Det lutar åt personligt rekord.

4. Idag ska jag hålla en otroligt folklig predikan som förhoppningsvis också säger något på djupet gott och sant. Jag lägger den här på bloggen i morgon så får du bedöma det själv.

5. Jag ska också få döpa ett litet barn idag. Han delar förnamn med en av mina företrädare bland prästerna i Dalstorp. Om jag minns rätt var det den prästen som brukade skriva ”för dagligt bruk” i konfirmandbiblarna.

6. Den andra söndagen i advent har ”Guds rike” som tema. Det är ett nästan outtömligt tema, Jesus talar ju om det hela tiden! För att komprimera: Guds rike är det rike där Gud är Herre, därför finns det överallt där människor tillhör honom. Det finns inom oss, men vi har förstås också en hel del av motståndarsidan inom oss. Guds rike är nära eftersom Gud aldrig är långt borta utan hör minsta bön.

7. Jag har bakat pepparkakor. De blev fula men ätliga.

8. Bilden visar nån alkemist som håller på att söka de vises sten. Så är det alltså INTE med Guds rike. Det finns tillgängligt för alla. Att vi tror på en frälsare i den kristna tron innebär förstås inte att vi inte ska anstränga oss och söka Gud mer men det innebär också att vi inte måste dra det lasset själva, Gud visar sig för oss i Kristus.

9. Vad gör du denna dag? Skriv en rad och berätta!

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.