Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

8 blandade tankar på söndagen

  1. Glad och god söndag på dig kära läsare!

2. Idag är det en vanlig söndag. Andra efter trettondagen. Det är nog faktiskt första söndagen på mycket länge som jag har enbart väldigt vanliga gudstjänster. Nu har jul och advent varit med alla sina specialgudstjänster, före det var det kördag och före det allhelgona.

3. Välkommen förresten på gudstjänst (mässa) i Ljungsarp 9 eller Dalstorp 11 så ses vi där.

4. Temat för söndagens texter är ”livets källa” och vi får höra både om hur Mose fick se Gud och om hur Jesus gjorde vatten till vin i Kana som sitt första tecken.

5. Predikan lär väl ligga här på bloggen imorgon. Man kan arbeta utifrån olika slags dispositioner när man gör en predikan. Den här gången är det nog snarast att jag hade en rolig historia att berätta och jobbat på utifrån det…

6. Igår hade vi konfirmandträff och som alltid med den här gruppen så var det roligt. För andra året i rad hälsade vi på hos några av de flyktingfamiljer som finns i vårt lokalsamhälle. Det är starkt att få lyssna på deras berättelse om flykt och att ha kommit hit. Verkligen. Och fint att kombinera det med att läsa vad bibeln har att säga om flyktingar och utsatta människor av olika slag.

7. Semesterperioden jag precis kommit ur har bytts i en tid med kanske rekordmånga inplanerade begravningar för min del. Det är speciellt att ha mycket med döden att göra, det är verkligen sådant som kommer i perioder av någon anledning. Nu tänker jag också lite extra på dig som har gjort en förlust för längre eller kortare tid sedan. Gud vare med dig.

8. Vad gör du idag? Skriv en kommentar och berätta!

 

 

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.