Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

9 blandade tankar på söndagen

  1. Glad söndag kära läsare!

2. Idag är sista dagen på en väldigt lång arbetsvecka. Det stora för dagen är att vi har konfirmationsgudstjänt i Dalstorp kl 11, välkommen dit eller be en bön för våra konfirmander ändå var du än är, det skulle jag uppskatta!

3. Jag ska också till till Ljungsarp 14 och leda familjegudstjänst! Det blir fint.

4. Men det har egentligen varit alldeles för mycket den här veckan. Jag har räknat in att det blir sju gudstjänster av olika slag denna vecka för min del, varav tre stora begravningar. Prästen borde sova hela måndagen sen.

5. Dessutom var det församlingsresa igår! Till Harplinge kyrkogård, och med lunch på strandgården vid havet och besök på Wapnö gård. Det låter verkligen helt konstigt att ordna en gruppresa till en kyrkogård men det var väldigt fint. Harplinge kyrka omges av en väldigt stor och väldigt fantasifull och vacker park som jag tycker alla borde besöka. Vi fick gå runt med vaktmästaren som jobbat där i 22 år så han visste det mesta.

6. På bilden idag ser vi fundamentet till Harplinge dopfunt. Ängeln ser ut att vara rätt trött på att stå och bära upp dopfunt och stå och vänta med handduk tycker jag. Det är ofta väldigt roligt att se på ansikten och detaljer i de kyrkliga utsmyckningarna.

7. Wapnö gård var också helt sjuk. Det är (kanske, vad vet jag) Sveriges största mjölkgård med 1400 kor och 2300 kvigor och kalvar. Det är gigantiska proportioner det. Väldigt blandade känslor inför det.

8. Jag fick förresten väldigt blandat beröm på begravning häromdagen. ”Predikan du höll idag var MYCKET bättre än den du hade i förrgår!”. Fast jag förstod ju att de bara menade att berömma och vara snälla 🙂

9. Vad gör du idag? Skriv en kommentar och berätta!

Kommentarer

2 svar till ”9 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    Ängel vid dopfunten ser verkligen putt ut. Undrar om konstnären avbildade en person han hade ett horn i sidan på…

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Modellen kanske hade tröttnat lite…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.