Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

9 blandade tankar på söndagen

  1. Glad söndag kära läsare!

2. Efter två dagar då jag ägnat det mesta av arbetstiden med att paddla (med arbetslaget och med konfirmanderna) så är det nu söndag igen! Kyrkor är ofta svala kan jag tipsa om…

3. Jag ska först till Ölsremma kl 11 och dit kommer även mina gamla vänner i Husaby-Ledsjö kyrkokör. Och ett litet barn ska döpas dessutom. Kan inte bli illa. Sedan kl 18 ska jag till Nittorp för gospelmusikgudstjänst med församlingens gospelkör och ytterligare en. Välkommen till något av det så ses vi!

4. Vi hade också besök från Husaby hembygdsförening och församling i början på veckan. Det var en mängd kära återseenden och väldigt roligt att få bussguida och sedan visa upp dalstorps kyrka och leda en andakt där.

5. Det är onekligen så att man kommer i kontakt med många människor längs vägen som präst. Det kommer man inte riktigt på förrän vid såna här tillfällen. Det är en rikedom i livet för mig för hade jag inte varit präst hade jag kanske varit rätt folkskygg istället.

6. Det är fruktansvärt varma dagar. Jag intalar mig att man inte får klaga på sol och värme i det här landet men nu börjar det vara besvärligt, och så känns det ju inte normalt heller utan har säkert något med vårt förändrade klimat att göra. Det är som bekant inte längre bara att prata väder att prata väder i dessa dagar.

7. Med mina studentkompisar hittade vi en gång på mer neutrala samtalsämnen istället. Man kan prata om ifall man sett en PV till exempel (har man nästan aldrig), eller så kan man prata lite om Horace Engdahl, och det får man ju säga har gått i stöpet för det samtalsämnet är inte direkt neutralt numera.

8. Jag har inte mindre än två olika (små) predikningar idag. De får komma upp på bloggen imorgon.

9. Vad gör du idag? Skriv en rad och berätta!

Kommentarer

9 svar till ”9 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Rosa
    Rosa

    Jag njuter fortfarande av värmen. Speciellt idag när vi odlingsföreningen ska olja in våra lådor.

    Och blir det tvätt också…

  2. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    Håller helt med om 6. vädret. Det är inte roligt längre och här i Sala har vi den stora skogsbranden under en liknande torka i färskt minne…

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Jo man tänker ju på brandrisken mer nuförtiden.

  3. Profilbild för rosa
    rosa

    Jag tycker fortfarnde om att det är soligt. Samlar D-vitamin så slipper vinterdepressionen i år. 🙂 Speciellt idag är det skönt att det är soligt när vi odlingsföreningen ska olja in våra lådor.Och blir det tvätt också..

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Ständigt denna tvätt 🙂

  4. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    Tankarna kommer allteftersom i hettan. Till 2) så njöt vi den svala Kristina Kyrka i Sala när vi kom till regnbågsmässan fredag kväll. Den välkomnande prästen riktigt sken upp när han såg hur vi njöt svalkan. Och till 7) Svenska Akademin rekommenderar jag artikeln:
    http://www.sandaren.se/nyhet/litteraturen-behover-sitt-camelot
    Nu blir det nästa dopp…

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Det känns lite kontinentalt på något sätt när man kan söka skydd för hettan i kyrkorummet! Ska läsa!

  5. Profilbild för Rebellas andra

    Förkyld. Förkylningar har en tendens att bryta ut när spänningar släpper, iaf för mig. Nog så denna gång. Gav mig en vilopaus vilket på ett sätt var rätt skönt, även om en del att ta itu med väntar på mig sen.

    Således ingen sval kyrka för mig.

    Funderar på om jag ska pröva krafterna genom en kort kvällspromenad eller om det får vänta tills imorgon.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Måndagshälsning med önskan om att du mår bättre !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.