Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

9 blandade tankar på söndagen

  1. Glad söndag kära läsare!

2. Man kan tycka att midsommar inte är någon särdeles kyrklig helg egentligen men icke desto mindre är jag med och leder fem gudstjänster denna helg. Det är friluftsgudstjänsternas förlovade tid det. Idag ska jag till Södra Åsarp kl 11 och leda gudstjänst, predika och döpa ett barn, sedan detsamma kl 14 på gamla kyrkplatsen i Nittorp med ännu ett dopbarn, sedan 17 ska jag också till Dannike för en musikrik gudstjänst.

3. Och jag och min fru kör ihop dessa dagar. Alla kantorer är lediga så vi både spelar och sjunger och predikar just nu. Det blir mycket men det är också fint. Jag kan passa på att föra till protokollet att jag tycker min fru sjunger väldigt fint.

4. Annat spännande som hänt är i gårdagens gudstjänster är att det dök upp en jag lekt med som barn, en annan person gav sig tillkänna och sade att hon brukar läsa bloggen (det värmde!) och så kom en kantor som stammar från trakten hem och spelade och sjöng för oss.

5. Söndagen efter midsommar läser vi om Johannes döparen i gudstjänsterna. Jag ska nog peta upp en predikan här imorgon så får ni se hur det gick med det.

6. Annars har det lugnat sig lite på jobbet nu, jag har till och med hunnit städa säkert halva skrivbordet. Jag är om du inte redan anat det en som har det väldigt stökigt omkring mig där jag jobbar. Det går jättebra ända tills man ska låta folk komma in på kontoret för samtal eller nåt. Då får man skämmas.

7. Jo jag har också varit vid en midsommarstång med barnen. Först gnällde de efter fika och godislotter, sedan var det dansuppvisning och sedan var det ringdans med barnen. Sedan började det regna och så gick alla hem. det är viktigt att vi håller traditionerna.

8. Det är verkligen väldigt enahanda att se på sociala medier vid stora helger. Nu vet jag i alla fall att alla verkar ha sett en midsommarstång och/eller jordgubbar och/eller har gjort sig en krans. Det är bra det.

9. Hur har din midsommarhelg varit så här långt? Skriv en rad och berätta!

 

Kommentarer

6 svar till ”9 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Rosa
    Rosa

    Detta har varit den bästa midsommaren hitils. Träffat släktingar från USA smo var över på besök. De hade svårt för inlagd sill.

    Fick höra nya verser på små grodorna. De två verserna som de hade lagt till på midsommarafton var 1 fåglarna (näbbar och vingar hava de å flaxa flax ) samt elefanterna (öron och snablar hava de å tut tut tut tut). Enligt en epostvän ska det även finnas små bilarna…

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Kul! Utgår från att små grisarna är standard?

  2. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    Firat Midsommarafton med fru, svärmor, hennes väninnor och en svägerska med god mat hemma vid stugan, för det mesta uppehåll med bara korta regnskvättar. ”Dagen efter” i lugn och ro med avbrott för friluftsgudstjänst och, mot alla mina vanor, fotbollskväll framför TV tills TV-sändaren slocknade, den kom tillbaka lagom till matchens snöpliga slut…

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Låter fint! Även jag hade tänkt titta på match men jag har inte vanlig tv och fick det inte att funka på nätet så då fick det vara. Sen när de förlorade kändes det lika bra så.

  3. Profilbild för Rosa
    Rosa

    Ja små grisarna är standard!

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Puh! Ordning och reda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.