Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

9 blandade tankar på söndagen

  1. Glad söndag kära läsare!

2. Nu är det sista dagen i tjänst på ett tag när jag nu går på semester. Men idag ska jag först till Nittorp kl 11 (välkommen dit!) till Månstad kl 15 (välkommen dit!) och till Södra Åsarp kl 17 (välkommen dit, fast det blir tyvärr inte som utlovat jag och min fru som sköter musik och sång under bara undertecknad. Jag lovar att göra så gott jag kan förstås).

3. Som ni förstås minns skrev jag här om att jag fått ett välsignelsekors av Gunde. Det har jag nu använt och det blev också en fin stund till att tala om välsignelsen dessutom. Idag ska jag också ta med det har jag tänkt.

4. Och så ska jag predika om andlig klarsyn. Jag hade tänkt jag skulle fuska lite och tala om träd och mossor och annat som jag tänker på mycket nu men jag verkar oförmögen att lämna veckans texter därhän så det blir i alla fall falska profeter och sådant för hela slanten. Predikan kommer här inom kort som vanligt.

5. Igår hade jag ett dop med överraskningsvigsel. Fast jag kände ju till före att de skulle gifta sig förstås.

6. Och så har jag dragit med barnen på medeltidsdag vid Torpa stenhus. De fick både skjuta katapult (fast en väldigt liten en) och se på landskamp Sverige-Norge i svärdsfight och äta godis av drakblod så de var nöjda. Jag fick prata lite med en bildhuggare så jag var också nöjd.

7. Jag lurar fortfarande på om jag ska våga läsa några av mina egna dikter på musikandakten ikväll. Det känns ganska svårt att göra det men jag vill ju samtidigt. Det hade också varit roligt att ha lite fler egna sånger jag tycker håller för att sjungas för folk.

8. Jag brukar aldrig någonsin be för vädret men nu ber jag en bön om regn över vårt land i alla sammanhang där jag leder bön (blir ju några på en vecka). Må dessa bränder sluta snart.

9. Det är en massa om Bergman på svtplay. Jag har faktiskt riktigt bra allmänbildning på Bergman och har sett säkert hälften av hans filmer men jag är också väldigt trött på dessa manliga genier.

10. Vad gör du idag? Skriv en kommentar!

Kommentarer

9 svar till ”9 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Rosa
    Rosa

    Idag är det vattnig, tvätt, besök av min bror som har en present att hämta, samt läsning.

    Å men ska verkligen döda söta små drakar bara för att få godis…

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Drakar borde ju vara utrotningshotade?

  2. Profilbild för Carina Björklund
    Carina Björklund

    Idag är en dag som jag övar mig på att bara vara – går sådär.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Det är bland det svåra det!

  3. Profilbild för Rebellas andra

    För en massa år sen sköt de under Visby medeltidsvecka med en stor katapult, kallad blidan, stora stenar ut i havet. Sen gick nåt fel, en sten slungades åt fel håll. Sen dess har den inte använts och nu såg jag att den, efter att ha stått och förfallit, är riven.

    Undrar om någon gjorde något fel eller om de helt enkelt var så osäkra.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Jisses. Man får nog tänka att det gick på tok rätt ofta ändå om de byggde ihop dem på plats och det skulle gå fort och så, och sen kanske de fick sina törnar i striderna också.

  4. Profilbild för Rosa
    Rosa

    Ja drakar borde verkligen vara utrotningshotade. Storsjöodjuret är det.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Hittar jag ett storsjöodjur lovar jag att inte göra klubbor av det 🙂

  5. Profilbild för Rebellas andra

    Ja, de där krigsmaskinerna kan nog ha vsrit rätt osäkra och ibland skadat/dödat eget manskap. Lite spill får man räkna med. I Visby skadade visst någon en fot. Tur det inte blev värre – även om en sargad fot säkert kan vara svår att pussla ihop till fullgod funktion. Ergo, håll er ni till modeller i leksaksstorlek.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.