Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

Inget mer bestående än det tillfälliga

Det här konstverket sitter vid gamla järnvägen intill Marbäcks badplats. Det finns flera i området just nu och som vanligt är åsikterna olika om vad som är riktigt konst och så vidare men det här verket tilltalar mig så jag funderar lite på det varje gång jag ser det.

Det känns också fint att det sitter längs en väg, som nästan, nästan är pilgrimsled (den slutar just nu några kilometer längre norrut på banvallen vis Skottek). Det här kan vara en bra meditationstanke för pilgrimen?

Lite syntolkning: det står alltså ”Nothing more permanent than the temporary” alltså ungefär ”inget mer permanent än det tillfälliga”.

Vad betyder det för dig?

Mina tankar:

Först kan man tänka på alla tillfälliga lösningar man lever med som snabbt blir vana och kanske mer permanenta än man tänkt sig.

Kanske på sådant som man måste öva sig i att inte fästa sig så mycket vid eftersom man just är pilgrim på väg genom livet och inte kan bära alltför mycket.

Sedan kan man också tänka på sådant som verkar permanent och säkert men som inte är det om man ser i tillräckligt stort perspektiv. Landskap förändras. Våra liv är korta. Några hundratusen år har vi människor sett ut ungefär som vi gör. Allting flyter.

Gud är evig och trofast men inte ens då verkar det så för oss eftersom allt hos oss skiftar. När Gud blev människa var det i en tillvaro som var helt olik och också lik. Men framförallt vid en särskild tid och plats, inte på något tidlöst sätt.

Skylten står där och förändras själv i takt med att materialet förändras.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.