Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

10 blandade tankar på söndagen

  1. God söndag önskar jag dig kära läsare!

2. Jag semestrar på för fullt. Igår fick vi några härliga regndroppar på eftermiddagen och plötsligt kändes luften lätt att andas igen. Må Gud vara med alla som lider av torkan.

3. Det har dykt upp en del bibelord i tankarna dessa torra dagar. Som Ps 143:6 -”Jag sträcker mina händer mot dig, öppnar mig som törstig jord.” Eller Ps 65:11 men den får du slå upp själv. Det finns många bibelord om torka och regn och det förstår ju vem som helst just nu vilka starka bilder det är för mycket i livet.

4. Jag ber aldrig nånsin om saker som har med vädret att göra utom just i dessa dagar. Jag brukar tycka att det är bortom mitt förstånd vilket väder som är bäst (och det är det förstås egentligen) men nu blev det känslomässigt angeläget.

5. Dagens predikotexter (som jag alltså inte ska predika över) är dagsaktuella sådana. Läsning ur skapelseberättelsen i första mosebok, Jesus talar till oss i Matteusevangeliet om att använda de talenter vi fått på bästa sätt. Det finns mycket att säga om det förstås. Den största talent vi har att förvalta är den här planeten vi bor på. Utan den är det liksom mycket annat som faller bort också.

6. Jag täljer också typ en kvart om dagen. Medan barnen ser på sommarlovsprogrammet på TV. Imorgon blir nog en sked klar. Sommarlovsprogram är fascinerande förresten. Vilket engagemang och vikänsla de skapar bland landets barn. Och jag blir förstås nostalgisk och tänker på ”tippen” och ”salve”.

7. Jag har lärt mina barn att fiska (ja grundgrundgrundkursen då) och även övertalat dem om att man ska äta upp fisk man fångar istället för att ta med den hem i en liten hink. Nu har jag alltså ännu fler skäl att få ta med dem ut med kanoten.

8. Eldningsförbudet oroar när man som jag tycker att ut i skogen och laga mat är det bästa med ledighet. Hoppas det blir regn så paddelturen om nån vecka kan bli av.

9. Elcykeln går bra förresten. Tackar som frågar.

10. Vad gör du idag? Skriv en rad och berätta!

 

Kommentarer

Ett svar till ”10 blandade tankar på söndagen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.