Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

11 blandade tankar på söndagen

  1. Glad söndag kära läsare!

2. Semestern går vidare. Aldrig har jag väl varit så glad över bytet från varmt och torrt till kallt och vått. Nu regnar det lite varje dag och det känns skönt ända in i själen.

3. Jag har en sån där rolig display på min elcykel som mäter avståndet på alla möjliga sätt. Nu har jag kört 50 mil. Hoppas på åtminstone 100 innan säsongen tar slut.

4. Den viktigaste träningen hemma just nu är annars potträning. Av den yngsta i familjen. Det går helt sjukt bra faktiskt vilket förvånar efter evigheter av kamp med de båda första barnen.

5. Varför har ingen berättat att det faktiskt finns effektiva metoder att hålla sig till för sådant? Man är liksom helt vilse i sina gissningar om bästa tillvägagångssätt. Utan något annat skäl alls att göra reklam än att de underlättat vårt liv så rekommenderar jag dig som kämpar med potträning att kolla https://www.blojfri.se

6. Jag snappade upp en bibeldetalj som jag inte hade tänkt på. Berättelsen om hur Jesus stillar stormen har paralleller i psaltarpsalm 89. Där står bland annat ”Du råder över det trotsiga havet, du tvingar dess mäktiga vågor till ro.” (ps 89:10). Rätt coolt va?

7. Annars innebär semestern att jag samlar de där insiktsfulla poddarna på hög. De får jag lyssna på när jag åker runt på vägarna i arbetet igen med tiden.

8. Det kanske kommer en dag när jag kan läsa lite böcker också på semestern igen men den är inte nu och det är lika bra det. Då får man säkert inte bygga legopyramider istället.

9. Jag fortsätter plöja fram med barnen genom Astrid Lindgrens författarskap. Jag ska blogga lite om Mio och så har jag kommit fram till att Madicken kanske är rätt rolig ändå. Typiskt tråkigt att ge min bror rätt.

10. Dagens predikotexter handlar om ”tro och liv”. Det är skönt att slippa predika om det om man som jag är bättre på allt i teorin än i praktiken men ändå väl värt att tänka på mycket. Vad händer om vi talar allt mindre om den kristna tron och alltmer om det kristna livet?

11. Vad gör du idag? Skriv en rad och berätta!

Kommentarer

4 svar till ”11 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Rosa
    Rosa

    Här blir det tvätt och målning idag (akvarell, oljepastel och softpastell.) har fått så fina prydnadspumpor i min odlingslåda. De går att äta ochså men det är lite synd…

  2. Profilbild för Rebellas andra

    10. Överbetoningar förekommer kanhända åt båda hållen? om än i olika kretsar.

  3. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    Till 9) är det fascinerande hur lika Mio min Mio och Sagan om Ringen är. De kom t o m ut samma år, 1953, Stalins dödsår.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Det kommer i morgondagens bloggpost!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.