Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

9 blandade tankar på söndagen

  1. Glad söndag kära läsare!

2. Nu är det minsann inte långt kvar på semestern ens för mig (som börjat med den sent dårå). Man kan ju alltid trösta sig med den heliga lediga prästmåndagen som också finns kvar, kanske med kräftfiske eller nåt imorgon.

3. I sista momangen har jag också lyckats bocka av ännu en utenatt med de större barnen härom natten. Det var verkligen fint. Värmen i all ära men nu känns det mer som väder för friluftsliv at last.

4. Jag har ju lyckats klämma iväg någon bloggpost i veckan utöver söndagstankarna även dessa veckor. Det blir lättare när jag har predikningar att fylla ut med om måndagarna förstås.

5. Potträning. Även om det går bra så blir man också tokig av det.

6. Det kommande året i tjänst önskar jag ska få innehålla mer av bibelutläggningar. Det är nog ändå det jag älskar mest i prästandet. Och mer bloggande kanske. Och mindre oro för hur många som kommer och sånt tråkigt.

7. Nu har jag förresten varit präst i Dalstorp i mer än tre år. Det låter inte så värst mycket men hoppjerka som jag är så har jag inte varit så lång tid i någon församling innan, bara snudd på i såväl Götene som Husaby (vilket ju i stort sett är samma ställe iofs).

8. Jag har läst högt något så kopiöst mycket de här veckorna. Det känns som en viktig sak för mig. Många sagor för barnen och också något lite högläsning för min fru. Jag har precis blåst dammet av min gamla Kalevala så nu har vi att göra ett tag. Klart hon måste känna sig helt uppslukad av den va?

9. Vad gör du denna dag? Skriv en rad och berätta!

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.