9 blandade tankar på söndagen

Ny söndag, nya blandade tankar!


Profeten Hesekiels ikon. Han är med i en av dagens bibelläsningar.
  1. Glad söndag kära läsare!

2. Idag kommer jag hem från en liten resa upp till brorsan i Östergötland så jag arbetar inte nåt idag. Det gör däremot andra så välkommen till gudstjänst 9 i Ljungsarp eller 11 i Dalstorp.

3. Detta är enhetens söndag. Den som påminner oss om att i Kristus är vi alla ett. Jag har predikat många gånger förra veckan om att kyrkan är full av sårade och besvärliga människor men hör ihop det gör vi ändå.

4. Jag var på medeltidsdag för andra gången denna sommar, på Söderköpings gästabud. Jag blir verkligen väldigt utmattad av att gå i folkmyller nuförtiden (eller så har jag alltid det) men det var roligt. Tänkte kanske jag ska byta bana och bli riddare istället nu.

5. Och så fick jag komma in i en (av de tre!) kyrkorna i Söderköping. Det var en väldigt fin och gammal kyrka med mycket små statyer och mycket glänsande bladguld och det hade varit väldigt roligt att fixa en liten fotobloggpost där. Men så låg kameran kvar i bilen. Så vi tar det en annan gång.

6. Det har hänt något nu när jag arbetat tre år i Dalstorp. Plötsligt så är tre begravningar jag håller i rad, kanske till och med fyra, för människor jag känner. Det känns som nån slags viktig punkt för att ha lärt känna sin församling och livet i den.

7. Och det har varit många kära återseenden efter semestern. Det finns verkligen många fina människor i dalstorpstrakten.

8. Min bror har en eldstad hos sig. Det finns nog inget jag saknar så mycket i min bostad som det.

9. Vad gör du idag? Skriv en rad!

2 kommentarer

Rosa säger
2 september 2018 – 08:39

Idag blir det tvätt, ritande och påbörjande på två brev. Pappersbrev med frimärken!

Tomas Jarvid svarar
4 september 2019 – 08:18

Det är fint att folk skriver brev på papper fortfarande!

Kerstin säger
3 september 2018 – 03:46

Verkar fint att besöka Söderköping. Planerar faktiskt det till helgen. Men i kväll ska jag tillsammans med historiegrupp besöka Kvarnstensgrottorna i Lugnås under ledning av Evert Jonsson som du nog känner till. Västergötland o inte minst Kinnekulle har ju en intressant historia. Välkommen till oss om när du åker häråt. Allt gott! Kerstin H

Tomas Jarvid svarar
4 september 2019 – 08:18

Hej Kerstin! Roligt att höra från dig! Jo jag har varit i kvarnstensgrottorna några gånger, det är väldigt fint där!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.