10 blandade tankar på söndagen

Ny söndag, nya blandade tankar!

Blandad bild.
  1. Glad söndag kära läsare!

2. Idag ska jag leda familjegudstjänster i Dalstorp (11) och Ljungsarp (14). Barnkörerna ska sjunga och jag ska dela ut barnbiblar till 4åringar. Det blir nog väldigt fint. Välkommen om du har möjlighet!

3. Idag är det tacksägelsedagen. Då får vi öva oss i att tacka, och det är faktiskt bland de där riktigt viktiga sakerna att öva sig i. Samtidigt är det väldigt svårt att predika om, för det känns svårt att säga till folk att vara tacksamma. Tacksamhet handlar förstås inte bara om känslor men det går ju i vilket fall inte att säga åt folk hur de ska känna sig.

4. Och så låter det ju som att man själv har koll på sitt när man talar om sådant men sanningen är att vi alla  har lång väg att gå med tacksamheten.

5. Fast tacksamhet är ju också en politisk kraft får man säga. Det finns ju så många som vill tjäna på att vi ska vara missnöjda och snegla mot något bättre och grannens gröna gräsmatta.

6. Och så tänker jag mig att det är tur för mig att jag tror på Gud så att det är naturligt vart jag man vända mig med min tacksamhet. Alla människor har nog behov av att uttrycka sin tacksamhet men det kanske är svårare att göra det om man inte har något utrymme för det i sin världsbild?

7. En annan rolig sak till dagens gudstjänster är att jag gjort en egen trycksak att dela ut i gudstjänsten. Nu håller jag bara tummarna att jag ska lyckas skriva ut den på något vettigt sätt också utan att slita allt mitt hår.

8. Jag har också en idé om att jag ska ha med en väldigt stor bibel till gudstjänsterna. Men bara vaga tankar om vad jag ska göra med den där. Jag tror det är så mina kreativa processer oftast går till.

9. Hösten är fin nu. Men det har du väl redan märkt. Den någotsånär tidiga hösten är nog min favoritårstid. Det känns som att det är den bästa tiden för att vistas i skog och mark. Önskar bara att jag hann göra det mer också.

10. Vad gör du denna söndag? Skriv en rad och berätta!

Rebella säger
14 oktober 2018 – 10:09

Väldigt stor Bibel är för mig något som i vissa kyrkor ligger på på predikstolens kant, men aldrig öppnas. Eller om det är en evangeliebok, kanske. Årgång oklar. Typsnitt gissningsvis gigantisk, för äldre präster utan läsglasögon?

Jag har undrat ibland vad det där är men aldrig frågat.

18 februari 2019 – 09:58

Det är nog ofta äldre fina biblar, kanske inte bättre i läsbarhet direkt. Tror det är en viktigare del i frikyrkors prydande. Vår var en ”karl den tolftes bibel” som numera får bo i kassavalvet annars.

Rosa säger
14 oktober 2018 – 11:10

Eftersom vi tvättade igår så ska jag idag måla, rita, läsa och dricka för mycket te. Vila på soffan ska jag ochså göra. :)

Härligt!

Elisabeth Johansson säger
14 oktober 2018 – 12:19

Jag har gått den nya Stomsjöleden med tipspromenad tillsammans med andra Ljungsarpsbor. Heder åt dem som gjort den så fin! Fick också pris för 11 rätt! En bra dag!

18 februari 2019 – 09:58

Fint! Det var roligt att träffa dig och prata lite idag.

Thorsten Schütte säger
14 oktober 2018 – 02:18

I går troligen årets sista grillning, i dag efter TV-Gudstjänsten solande i den fantastiska och nästan skrämmande Brittsommaren. Seden planerar jag ta mig med cykel till en körkonsert i Kristina Kyrka.
Har ett barndomsminne från Tacksägelsesöndagen = Erntedankfest i Tyskland där man smyckar altaret med skörden av frukt, grönt och spannmål. Stolt hade jag bidragit med några stolta fjällskivlingar.

18 februari 2019 – 09:58

Låter som en fin dag det!