9 blandade tankar på söndagen

Ny söndag, nya blandade tankar!


Sörjande som lägger ner kransar.
  1. Glad söndag kära läsare!

2. När jag skriver detta är jag halvvägs genom helgens sex minnesgudstjänster. Tre igår och tre idag. Det är många ljus att tända och många sörjande att återse. Hoppas du har en fin allhelgonahelg hur det än ser ut med förluster i din närhet.

3. Jag har hållit i ovanligt många begravningar under året som gått. På något sätt är varje begravning så mycket sin egen lilla värld att det känns märkligt att höja blicken och återse så många jag träffat det senaste året.

4. Igår hade jag min konstigaste matsäck nånsin med mig. En flaska med grön tjock dryck i, en smoothie. Det gick rätt bra men smakade rätt konstigt, och var mycket mäktigare än jag trott.

 

5. Jag har haft höstlov ända sedan förra helgen och det har varit riktigt fint. En knepig grej är dock att jag glömt mina skor i Dalstorps kyrka flera gånger om så jag har lite problem att ha lämpliga skodon på mig för utevistelse.

6. Predikan till minnesgudstjänsterna är alltid speciell för mig. Det beror nog mycket på att jag upprepar den så väldigt många gånger att jag får försöka säga något som är riktigt viktigt för mig själv. Och ofta kommer tankarna många månader i förväg med vad jag ska säga denna helg.

7. Så var det i alla fall nu. Jag har två betraktelser, det ena idén har hittat i en artikel på nätet och ruvat på i flera år och den andra kom till mig för någon månad sedan. Alltihop kommer förstås här på bloggen i morgon eller så.

8. Det är också fint dessa dagar att vi är ett litet team som åker runt mellan kyrkorna. Jag, kantorn och sångaren Arne. Det är bra att göra saker ihop.

9. Vad gör du idag? Vad tänker du på dessa dagar? Skriv en rad och berätta!

2 kommentarer

Rosa säger
4 november 2018 – 09:26

Idag ska jag bara ta det lugnt: måla och och skriva klart brev på papper!
Slappa på soffan ska jag ochså göra...

Tomas Jarvid svarar
4 november 2019 – 08:18

Det låter fint!

Thorsten Schütte säger
4 november 2018 – 10:25

Tänt gravlykta vid svärfars grav i går och nu har jag krattat löv innan det blir Högmässa i Kristina Kyrka. Nu i början av vintertiden känns en 11-mässa nästan som ett lunchevenemang.
Allhelgonahelgen har ju fått påspädning med halloween, på gott (det är nästan alltid bra att bli påmind om döden i vård dödsförnekande samhälle) och ont (andakt och ro kan störas).

Tomas Jarvid svarar
4 november 2019 – 08:18

Låter som en fin helg. Det är mycket som är konstigt med halloween men i år har det i alla fall varit rätt tydligt åtskilt från allhelgona med några dagar så det har funkat tycker jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.