Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

10 blandade tankar och julhälsningar

  1. God jul kära läsare!

2. Må du och de du eventuellt delar julen med ha en välsignad helg på alla tänkbara sätt. Må julens under kännas nära och omtumlande och må du på ett eller annat sätt få möta blicken från barnet i krubban!

3. Jag ska (förstås) arbeta en del idag. Först på samling runt krubban i Ljungsarp med barnkörerna och väldigt blandade åldrar på församlingen. Tillsammans ska vi sätta ihop krubban och lista ut vilken figur som är vilken. Lättare än det var när jag firade jul i Holmestad men ändå ganska svårt.

4. Sedan blir det midnattsgudstjänst i Dalstorp. Fina grejer det också. Särskilt som jag inte har någon julotta på morgonen efter (det är verkligen inte någon hit). Däremellan blir det släkt och klappar och sånt.

5. Jag missar min dotter i julspelet i Ulricehamn, det är smolket i bägaren. Det känns mäktigt på många sätt, inte minst sedan det nog var en rätt viktig punkt i min egen väg att jag var Josef i det spelet för hundra år sedan.

6. Barnen på skolan sjunger tydligen ”Tänd ett ljus och låt det brinna, låt aldrig brandkåren hinna” osv. Det är häpnadsväckande eftersom vi sjöng så även när jag var liten. Och också tyckte det var galet roligt på ett sätt som jag inte alls kan greppa nu.

7. En rolig sak såhär års är alla julkort man får. Eller får och får. Jag hittade den här (rätt oväntad vändning på det här eller hu?) Här kan du ta en titt på kanotingens grunder. Josef känner jag sedan gammalt.

8. Fast nu blev man ju väldigt sugen på sommar och kanotpaddling.

9. Vi tar lite julmusik också! Här är en massa folk som går kring i nån slags Narniaskog och sjunger och tittar på en julgran. lite konstigt men fint!

10. I de kommande dagarna lär jag utsätta er för mina olika julpredikningar så var redo för det. Nu ber jag en extra bön för er läsare, vare sig ni tycker om julen eller tycker den är svår. Skriv också gärna en rad och berätta något om hur ni har det just nu i helgen!

Kommentarer

4 svar till ”10 blandade tankar och julhälsningar”

  1. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    Julen smygstartar snart med elvakaffet med släkten på min frus födelsedag som infaller just i dag. Sedan mera vanligt julfirande. Gnistrande kall vinterdag.
    Önskar Dig och familjen en välsignad Jul och tack för Din blogg som lyser upp för mig 🙂 !

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Tack Thorsten! Frid över dig och de dina!

  2. Profilbild för Rebella
    Rebella

    Vilken ovanlig bild. Maris och Jesus tittar båda rakt på en.

    Var finns den?

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Verkligen uttrycksfull blick hos Maria! Den är ryskortodox har jag i alla fall förstått.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.