Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

7 blandade tankar på söndagen

  1. Glad söndag kära läsare!

2. Idag ska jag tjänstgöra på mässa i Grimsås (klockan 9) och gudstjänst i Nittorp (klockan 11, välkommen till någon av dessa gudstjänster!), sedan ska jag också döpa två små barn och träffa ytterligare en tredje familj på samtal inför dopet.

3. Temat för dagens bibeltexter är ”Livets källa” och bland annat läser vi om hur Jesus möter en törstande (i många bemärkelser) kvinna vid brunnen i Sykar. Jag lägger väl predikan på bloggen här imorgon eller så.

4. Det lustiga var att då jag nu precis börjat läsa narniaboken ”silvertronen” för barnen så stötte jag på bibeltexten i CS Lewis tappning. Där är det Jill Pole som befinner sig på ett mycket högt berg vid världens ände (Aslans rike får vi anta, det verkar anspela på både förklaringsberget och Sinai där Mose fick ta emot budorden, jag ska inte nörda in för mycket på detaljerna här). Där är hon törstig och kommer till en bäck där det mäktiga lejonet Aslan ligger och vilar. Hon vågar inte riktigt gå och dricka, och han lämnar inte heller några garantier för vad som kan hända om hon går dit men till slut driver törsten henne till att ta steget.

5. Det blir svårt för mig att skohorna in det i predikan men jag har det i tankarna, det finns mycket att meditera över där. Sedan följs mötet upp med att Jill får ett uppdrag, också det är ett tänkvärt sammanträffande.

6. Igår hade vi barnkalas hemma igen. Denna gång överlevde vi med lätthet, det var inte så många barn med. Och jag orkade till och med tälja lite på kvällen. Det är ändå roligt när saker blir klara också. Nu blev två smörknivar klara och jag fick testa att använda kolrosingteknik för första gången. Det var väldigt enkelt så det känns som att jag rimligtvis skulle behövt lära mig det mycket tidigare i min slöjdbana egentligen.

7. Vad gör du denna söndag? Skriv en rad och berätta, det är alltid roligt att ta del av!

Kommentarer

12 svar till ”7 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Rebella
    Rebella

    Jag känner mig småförkyld. Slösar bort en massa tid innan jag ska till jobbet.

    Strök kyrkan pga SÅ seg Bör nog inse att jag för att komma iväg måste i säng i tid. Och då måste jag i god tid förbereda för att det ska bli så.

    Ang. kvinnan vid Sykars brunn vet jag inte om Alma-Lena numera kikar in här. Jag minns hennes berättelse om laestadianpredikanten som alltid på nåt sätt halkade in på att storyn om kvinnan vid Sykars brunn INTE ska tolkas som att kvinnor kan förkunna för några andra än barn. Ack, predikotraditioner.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Det är bra att vila sig om man är sjuk, det gör nog också själen gott. Det var tråkig länge sedan vi märkte av Alma-Lena här tycker jag. det är verkligen märkligt med en del predikotraditioner och kvinnans fem olika män har ju varit en sån favoritgrej för många att zooma in på. Kanske också för att vi haft en ganska ensidig betoning av att evangeliet handlar om skuld-förlåtelse, då hamnar man väl där.

  2. Profilbild för Rebella
    Rebella

    Tänker på en grej du skrev för länge sen (som jag tolkade som riktad till mig, fast du skrev det allmänt). Om att det är bättre att ta det lite pö om pö än att bestämma sig för att Nu ska jag vara en sån som alltid går i kyrkan om söndagarna.

    Det ligger en del i det. På flera sätt. Ett steg i taget.

    Jaha snart dags att dra iväg till jobb … en till macka först. Och en blodapelsin. C-vitamin.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Pö om pö är bra. Om du tagit till dig av det kan jag ju försöka påskina att det var riktat till dig men det var säkert rätt allmänt.

    2. Profilbild för Tomas Jarvid

      Blodapelsin är den bästa citrusfrukten.

  3. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    Skidåkning på sjön i strålande solsken och på kvällen lovsångsmässa.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Låter fint! Är det långfärdsskridskor? Kör du mycket?

  4. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    Turskidor, det blev mycket långfärdsskridskoåkning innan det kom mycket snö, nu väntar jag på att kommunen plogar en ordentlig skridskobana på sjön också.

  5. Profilbild för Rebella
    Rebella

    Har ju jobbat. Inte sjuk så. Funderade iofs på nattvard osh smittspridning men det var mer trötthet/seghet, att jag stannade hemma.

    Alma syns inte till på sin egen blogg heller. Hon har visst kapat internet. Allt har sin tid.

    Blodapelsiner är underbara. Nu har det visst kommit nåt som heter blodclementin. Den var inte så ”blodig” men fantastiskt god.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Blodclementiner har nog inte kommit till oss på landsbygden än..

  6. Profilbild för Rebella
    Rebella

    Har köpt blodclementiner på ett enda halvstort Konsum (eller Coop, då). Och de finns inte på coop.se så det var nog nåt tillfälligt. 40 kr/kg, rätt dyrt. Jag köpte bara en. Om det kommer igen nästa år ska jag köpa mer.

    Det är en korsning mellan clementin och den blodapelsin som heter Tarocco. Det känns på smaken, faktiskt. Tarocco har en särskild smak fast den sällan eller aldrig blir sådär jätteröd. Det var inte den här heller, rödheten kunde anas, men den smakade lite Tarocco.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Märker att du är en kännare 🙂 Jag äter rätt lite citrusfrukter över huvud taget annars

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.