Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

8 blandade tankar på söndagen

  1. Glad söndag kära läsare!

2. Idag är det andra söndagen efter trefaldighet och temat för texterna är kallelsen till Guds rike. Jag ska leda mässa i Länghems kyrka 10 (jag tror faktiskt inte jag lett någon vanlig söndagsgudstjänst där tidigare), sedan har vi en fin musikgudstjänst i Ölsremma 14 och sedan också en mässa i Dalstorp 17. Kommer du dit så ses vi!

3. Igår döpte jag inte mindre än 4 barn, det tror jag inte att jag gjort på samma dag förut, åtminstone är det sällsynt på landet som där jag är. Det sägs att vi har väldigt hög dopfrekvens i vårt pastorat men det kan jag inte säga att jag har koll på egentligen. Det är i alla fall fint att döpa barn, bättre och bättre med åren som präst.

4. Jag ska predika idag med (för mig) ovanligt aktuella exempel som IS och sådant. Predikan kommer i vanlig ordning här vad det lider. Det blir mycket om fred, men Jesu rike ska ju också vara ett fredsrike, eller hur?

5. Om bara några dagar nu ska jag ta en dotter ur förskolan och en annan ur fritids. Såna saker känns för både dem och mig. Det är konstigt hur tiden går.

6. Det där med Guds rike är förmodligen ett av de största och viktigaste ämnena i bibeln, och kallelsen är också på topplistan. Det är ingen hejd på vad man kunde tala om en dag som denna.

7. Sommar är bra fint ändå.

8. Vad gör du idag? Skriv en rad och berätta!

Kommentarer

2 svar till ”8 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    8) Hälsat på en gammal släkting på hemmet i Uppsala, hämtat dottern på stationen som snart ska skjutsas till en sommarkurs om klassisk arkitektur i Ängelsberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.