Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

10 blandade tankar på söndagen

  1. Glad söndag kära läsare!

2. Semestern rullar vidare även denna söndag. Ska försöka gå i kyrkan och få lite andlig klarsyn, för det är temat för denna söndag i evangelieboken.

3. Det roligaste att göra på sommaren är ändå helt klart att vara i skogen. Nu reser vi knappt över huvud taget men jag tycker hurusom att det är rätt konstigt att åka från Sverige under sommaren.

4. Som igår då var vi på Store mosse. Vandrandet blev på den väldigt lilla skalan med naturum och deras fina sagostig och utsiktstorn som gjorde succé.

5. Och ingenstans hittar man så stor andel tyskar på parkeringsplatserna som vid nationalparker. De har verkligen fattat något av vilka fina grejer vi har här.

6. Och sent på kvällarna får jag hålla återvända till dataspel från mina tonår. Roligt och nostalgiskt och oväntat bra spelupplevelse. (Starcraft är det fråga om för den som undrar).

7. Andlig klarsyn är ett svårt ämne. Det är ju väldigt svårt att skilja sig i blicken från det sammanhang och samhälle man lever i. Jag hoppas att den kristna tron får vara en punkt där jag får stå och se på världen både inifrån och utifrån samtidigt.

8. Svårast är att se med klar blick på sig själv. Det kommer man väl aldrig göra helt och fullt. Då är den stora vinsten att få leva i Guds blick.

9. Jag håller också på att samla upp alla fallna äpplen från trädet varje dag. Det tar allt en del tid att ta tillvara det. Så är det också det enda vi har att ta vara på i vår lilla trädgård.

10. Vad gör du denna söndag? Skriv en kommentar!

 

Kommentarer

2 svar till ”10 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    5) Ja, vi tyskar tycker om Sverige och vissa har fastnat när 🙂
    10) Lugn dag efter Trollflöjten på Opera på Skäret i Kopparberg i går. Fantastisk musik, snurrig story och en lokal med brand- och utrymningssäkerhet identisk med noll.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Trollflöjten! Fina grejer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.