• Vandra Vägen
  • 10 blandade tankar på (andra advents-)söndagen
Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

10 blandade tankar på (andra advents-)söndagen

  1. Glad söndag kära läsare!

2. Idag tjänstgör jag inte någonstans (men missa inte gudstjänsten i Ölsremma 10 med Movin´Gospel och kakbuffe efteråt). Återstår att se om det blir någon gudstjänst från bänken. Det här är annars en riktigt kanonsöndag att predika på.

3. Den andra söndagen i advent handlar nämligen om ”Guds rike” och det är ett så hiskligt stort ämne att det finns obegränsat att ösa ur. Det är också ett härligt ämne att tala om eftersom det går rakt på kärnan i Jesu ärende med oss.

4. Det rullar på med adventskalendern på facebook. Det är en gnutta ångest (att komma på grejer) och en stor skopa glädje när jag får vara kreativ på ett lite nytt sätt. Det blir mycket om Japan (då vi utgår från SKMs kalender från 1977 med Japantema) så jag får läsa in mig på en massa spännande grejer.

5. Det är rätt sällan jag som präst får tillfälle att kommentera sumobrottning eller prata om ninjor annars liksom.

6. Årets tv-kalender är annars lite intressant eftersom den innehåller någon sorts tomtereligion där Tomten bara finns så länge någon tror på honom. Jag tycker den är rolig, trots ordvitsandet.

7. I veckan som kommer börjar vi med de första skoljulspelen. Det blir kvalitetsberättelser av Kierkegaard och Selma Lagerlöf. Endast det bästa är gott nog och så vidare. Det ska bli roligt. Extra roligt att min gestaltning (ni hör var det här stiger mig åt huvudet) flankeras av min fru och den lilla bebisen som Maria och Jesusbarn.

8. Men det är över huvud taget en fest när man får göra sådant ihop i arbetslaget. Det ger väldigt mycket glädje.

9. Det var också lite spännande häromdagen då jag publicerade en text på bloggen ”tankar inför helgen” om Guds rike. Den får komma här någon dag snart med för den som vägrar läsa på andra ställen (och för att jag ska kunna ha mina saker samlade här för min egen skull).

10. Vad gör du idag? Skriv en rad och berätta!

Kommentarer

4 svar till ”10 blandade tankar på (andra advents-)söndagen”

  1. Profilbild för Elisabeth Johansson
    Elisabeth Johansson

    Hej! Jag kommer att åka till Ölsremma kyrka, men jag missar kakbuffen efteråt eftersom barn och barnbarn kommer på middag! Ha en bra andra advent!

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Glad advent Elisabeth!

  2. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    Besök hos släkting på hemmet i Uppsala igen, sedan adventskaffe hos vänner i Västerås. Har varit nu nära skridskois på sjön andra gången med för tidig tö 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.