• Vandra Vägen
  • 9 blandade tankar på (tredje advents-)söndagen
Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

9 blandade tankar på (tredje advents-)söndagen

  1. Glad söndag kära läsare! Och glad advent!

2. Idag ska jag leda gudstjänsten i Nittorp 14 och sedan ha luciatåg med andakt i Dalstorp 17. Kom dit så ses vi!

3. Lite tvärtom än man kan tro så tycker jag det är väldigt härligt att få predika på lite kärvare söndagar, som denna som utgår från Johannes döparen, i alla fall så länge man får hållas utan att det måste vara mysigt på något sätt. Predikan hamnar i vanlig ordning här imorgon.

4. Det händer mycket nu innan jul. Vi har haft julföreställning för skolbarnen i Dalstorp och ska ha det i Grimsås med på tisdag. Det blev något nytt och hemmasnickrat i år också men det är ju också roligare att förnya sig. I år får de ta del av fin kultur, Sören Kierkegaards ”kungen och blomsterflickan” och Selma Lagerlöfs ”den heliga natten”.

5. Mest speciellt för mig är att jag spelar Josef och min fru och den lilla bebisen är med som Maria och Jesusbarn. Det är säkert något vi kommer se tillbaka på många gånger.

6. Annars är det fortfarande roligt med videoadventskalendern på Facebook. Lite ångest inför varje dag att komma på något nytt med anknytning till Japan/1977/julen som jag själv tycker är roligt men det är också väldigt kreativt. Och spännande att vänja sig vid ett nytt medium sådär.

7. Också en ny lektion i självkännedom. I början var det rätt många som tittade och då gick ju genast hybrisen igång. Det bor allt en publikfriare i mig. Och så blir det en nya omgång på mina tankar om hur man egentligen bäst blandar mellan trams och bra tankar.

8. Det där med trams och skämtande i kyrkan är förresten en grej jag jobbar mycket på att fundera på nu, komplett med instuderingsmaterial och allt. Hoppas kunna återkomma med något klokt i även detta allvarliga ämne.

9. Vad gör du denna helg? Skriv gärna en kommentar och berätta!

Kommentarer

6 svar till ”9 blandade tankar på (tredje advents-)söndagen”

  1. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    Vilken dignitärs ankomst visar den pampiga bilden?
    3) Håller med, ser mera fram emot predikan sådana söndagar!
    8) Humorn är viktigt, många drog säkert på munnen när Jesus frågade vems bild det var på myntet…
    9) Högmässa, småplock och julförberedelse. Längtan efter minusgrader.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Jag vet inte riktigt vem det är, det känns som att det kan vara en kardinal eller nåt?

  2. Profilbild för Eva
    Eva

    Glad Advent!
    Så härligt att hitta en bra kristen blogg!
    Här hemma har vi varit och tränat, tänt det tredje ljuset, druckit kaffe och ätit lussekatter.
    Bett en bön av tacksamhet över allt fint som finns i juletid; ljusen, människor som bryr sig om varandra, ledighet som väntar (för några av oss i alla fall, min man är skiftgående dygnet runt/året runt och i år arbetar han på julaftons natt).
    Ser fram emot att besöka kyrkan i jul, och ännu mer till att åka upp till fjällen över nyår.
    Där känner jag mig mest hemma. Fjällen liksom Gud sätter en i perspektiv; det finns något större än en själv. Något som funnits innan mig och som finns efter mig. Något vackert och stort!
    Varma hälsningar från Eva.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Hej Eva! Vad roligt att du hittat hit till bloggen! Hoppas du ska trivas framöver också. Jag blir också alltid glad när jag får några rader tillbaka såhär om vad som rör sig i livet hos dig som läser!

  3. Profilbild för Kristin Freidlitz

    Jag som Dalstorpsbördig har hittat till just Dalarna och fått äran att lussa som Lucia-tärna nere i Falu koppargruva igår. Rörande att förstå vilken historia gruvan bär på med människokraft som arbetat där nere långt under ytan i mörker – djupt ner och kände igen mig som en i Narnias sagor om varelser gömda i underjorden. Vi togs med hiss 40 m ner och det var genast kvavt och tryckande (som känns igen som uppe i ett flygplan eller när man dyker djupt under vattenytan) och vi tågade fram till en öppning genom trånga fuktiga gångar. Lucia med ljus och sång blev extra känslosamt just där för det som den historia gruvan bär på och jag hoppas det ger upprättelse till alla arbetare som verkat där och därigenom tjänat den tuffa framfarten i industrin och på så sätt försörjt sina familjer.
    https://www.dt.se/logga-in/tv-se-lucian-i-de-morkaste-av-miljoer-kommer-narmare-historien
    Med önskan om en glad jul! Kom gärna och lyssna på Annandagens stråkkvartettsmusik i Hulared kyrka kl 17.00! Så ses vi!

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Vad roligt att du hittat hit Kristin! Jag har varit nere åtminstone i gruvan i Sala någon gång och det var ju verkligen ett hårt sätt att exploatera människor och bli rik för de som skötte gruvan. Snygg kontring med Hulared 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.