Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

8 blandade tankar på söndagen

Ny söndag, nya blandade tankar!


Tro i hemmet

  1. Glad söndag kära läsare!

2. Idag är det tredje söndagen efter trettondagen och överskriften i psalmboken är ”Jesus skapar tro”. Jag ska själv inte predika någonstans idag men jag delar gärna en rad ur 2 korintierbrevet som finns i dagens läsningar: ”Han tröstar oss i alla våra svårigheter, så att vi med den tröst vi själva får av Gud kan trösta var och en som har det svårt.”

3. Det är förstås viktigt att hela tiden återvända till att det är Gud själv som ger oss tron som gåva. Annars blir det lätt väldigt kämpigt att vara kristen (om man själv ska klämma ur sig stark tro), istället för att det får vara en famn att vila i.

4. Det här är första bloggposten jag skriver utifrån en massa förändringar bakom kulisserna i hur man skriver på svenska kyrkans bloggportal. Så vet du, ifall det här ser väldigt konstigt ut 🙂

5. Jag tror det blir smidigt och bra men jag har inte sett så mycket vad det kan finnas för nya funktioner än. Stay tuned som de säger.

6. Vi var på familjelägerdag igår med olika kristna familjer i trakten. Det väcker alltid mycket tankar att möta familjer som liknar ens egen och fundera på hur man är lik och olik andra. Så är det förstås alltid i mötet med barnfamiljer över huvud taget.

7. Det finns så otroligt mycket saker att fördjupa sig i, inte minst i sånt som har med bibel och teologi att göra, att det känns svårt ibland att hinna det så lite. Nu senast har jag tagit ännu ett dvärgsteg igenom att läsa ”de apostoliska fäderna” med texter från precis efter bibelns texter i tid. Det är väldigt fascinerande läsning men det blir som sagt några sidor om året i regel.

8. Vad gör du idag? Skriv en rad och kommentera!

Kommentarer

Ett svar till ”8 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    4) Inga större konstigheter.
    8) Får bli en lugn hemmasöndag trots ekumenisk högmässa då vi inte vill dela med av vår magsjuka 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.