Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

8 blandade tankar på söndagen

Ny söndag, ny blandade tankar!


  1. Glad söndag kära läsare!

2. Idag är det söndagen med det kanske konstigaste namnet av alla; septuagesima. Jag ska leda gudstjänst 11 i Dalstorp och 14 i Nittorp, och däremellan ska jag döpa ett litet gossebarn. Jag tror det blir en fin dag, hälsan är också mycket bättre än förra söndagen.

3. Jag försökte predika ganska personligt förra veckan och så tänkte jag det skulle få vara idag också. Sedan tycker jag kanske att predikan blev sämre och sämre ju mer jag skrev på den så vi får väl se vad det blev i slutändan. Den kommer förstås i vanlig ordning på bloggen imorgon.

4. En rolig sak nu är att vi odlar lite hemma i fönstret så jag stirrar på några små blad flera gånger om dagen och funderar på om de har vuxit eller inte sedan sist.

5. Jag har också fått min cykel lagad så nu börjar cykelsäsongen igen. Jag hade ju tänkte byta till mina coola vinterdäck och så men det finns ju inga skäl nu. Efter att ha trampat hem igår kom jag så med ens ihåg, cykeln är ju en glädjemaskin!

6. Nu är det förresten också sportlov här i våra trakter, jag ska försöka hålla mig hemma med familjen när det går i veckan som kommer. Sen känns det inte helt bäddat för vintersport kanske men det vore i alla fall roligt att få sitta ute vid en eld vid något tillfälle.

7. Jag tycker den här bilden på Jesus är väldigt rolig. Han liksom sitter i en fönsterkarm eller nåt och välsignar.

8. Vad gör du denna söndag? Skriv en rad och berätta!

Kommentarer

2 svar till ”8 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    7) Bilden är dubbeltydig, den ser nästa ut som om Jesus korsar fingrarna!?
    8) I går dopgudstjänst (mycket fin sådan) för ett barn i släkten i Heby,sedan besök på hemmet hos en släkting i andra änden av livsvandringen i Uppsala. Det blåser upp och frugan har bilen, så det blir ingen cykling till mässan, radio eller TV får duga. Annars har ju cykelsäsongen 5) aldrig slutat i ”vinter”…

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Fint att du cyklar vidare i ur och skur Thorsten! Jag tror Jesus håller fingrarna så för att bilda ett X som i XC eller Xristoc. Det finns ju lite olika ikongester och jag önskar jag kunde dem bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.