Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

8 blandade tankar på söndagen

Ny söndag, nya blandade tankar!


En liten illustration med tanke på alla hjärtans dag? Eller är det ett levande ord när hon säger att hon älskar genom att ge honom sitt hjärta?

1. Glad söndag kära läsare!

2. Idag är det ännu en söndag med knepigt namn, ”sexagesima”. Jag ska till Ljungsarps sockenstuga kl 9 på gudstjänst sedan vidare till Grimsås för mässa 11 (kommer du dit så ses vi som jag brukar skriva!) och sedan ska jag också träffa en dopfamilj som avrundning.

3. Jag tittade lite på gamla predikningar och kom på att förra gången det var den här söndagen med de här texterna att predika om, 2017, så hade jag en jättebra predikan (”Rösten utifrån och rösten inifrån”). Läs gärna den! Då hamnar man ju i dilemmat om man ska återanvända den gamla eller göra en ny. Och trots att den kanske inte blev bättre så gjorde jag ändå en ny som kommer här imorgon. Kanske mest för min egen skull för att få fundera vidare när jag nu hade tid med det den här veckan.

4. Sportlovet går mot sitt slut här och det har av naturliga anledningar inte blivit något skidåkande tyvärr. Jag tycker ändå det varit en fin vecka och jag har kunnat vara hemma rätt mycket med familjen.

5. Roligast i all sin enkelhet var kanske vårt lilla projekt att bygga en liten eldstad på en hemlig liten glänta i skogen nära där vi bor. Förhoppningsvis kan det hjälpa mig att få barnen utomhus lite lättare några gånger den här vintern.

6. Igår var det kalas för de som fyllde högt och jämnt 2019 i församlingen. Det är roligt och trevligt, inte minst för att jag brukar stå för underhållningen tillsammans med min far och spela gamla låtar från 80 år sen på ukulele.

7. Dagens tema för texterna är ”det levande Ordet” och det väcker inte minst tankar för mig kring detta med att predika. Under utbildningen fick jag höra ett citat av någon gammal predikolärare: ”att söka efter levande ord, ack möda”.

8. Vad gör du denna söndag? Skriv en rad och berätta!

Kommentarer

4 svar till ”8 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    4) Nu har isen gått upp för 8:e eller 9:e gången, jag tappar räkningen.
    8) I går kväll Fredriks Lindströms föreläsning om mänsklighetens utveckling, bra folkbildning. I dag Högmässa och troligen även en musikmässa mot kvällen. Insändarefingrarna kliade igen: https://www.salaallehanda.com/artikel/insandare-staten-gynnar-latsasposten

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Fint! Och roligt att se dig på bild!

  2. Profilbild för Elisabet
    Elisabet

    Nyss kommit hem från Oslo och ett katolskt barndop på vietnamesiska – förstod inte så mycket men förutom olja på pannan var dopet sig likt.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Wow! Det får du berätta mer om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.