Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

8 blandade tankar på söndagen

Ny söndag, nya blandade tankar!


Kanotpaddling i mycket vatten
  1. Glad söndag kära läsare!

2. Idag är jag inte i tjänst utan ska fira gudstjänst i Ulricehamns kyrka med familjen. Ser fram emot att några av barnen visst ska dansa något. Det verkar finnas chans på att det blir en semla också.

3. Fastlagssöndagen är en fin söndag och inleder fastan (som egentligen börjar på onsdag). Överskriften är en av de vackraste på året: ”kärlekens väg”.

4. Jag publicerar ingen predikan här imorgon eftersom jag inte skrivit någon men det blir å andra sidan något när jag predikat på onsdag på askonsdagsmässa i Dalstorp.

5. Igår såg jag på ”Jurassic Park” med min fru. Den är ju knappast någon fulländad film men ändå kanske min största filmupplevelse som barn, jag minns hur glad jag blev när jag insåg att jag skulle klara 11-årsgränsen på den. Det var ju också någonstans på toppen av min tidiga dinosaurieperiod.

6. Jag har också än en gång utövat min hobby att dra på mig stora skulder på bibliotekskort så att de går i lås till slut. Bibliotek är väl ändå det bästa?

7. Vi har stora översvämningar i ätran i de här trakterna nu och det är till stora problem. Det är också mäktigt att se hur sårbart vårt samhälle är gentemot naturens krafter. Den tredje delen i det hela för mig är att det knappast går att se på så mycket vatten utan att fundera på hur det skulle vara att paddla där nu.

8. Vad gör du denna söndag? Skriv en rad och berätta!

Kommentarer

8 svar till ”8 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Anette Ljungberg
    Anette Ljungberg

    Jag tänker också på paddling. Önskar er en fin söndag!

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Mer paddlingsväder än skidväder 🙂

  2. Profilbild för Rebella
    Rebella

    Förr skämdes jag förskräckligt när jag fick biblioteksböter. Som om det vore en förskräcklig synd. Jag tror faktiskt också att folk såg det mer så för några tiotal år sen, innan vi blivit så genomekonomiserade: biblioteksböter är straff för att man gjort FEL. Nu är det mer som en … kanske inte riktigt ekonomisk kalkyl, men lite så. ”Äsch, böterna är ju ändå inte så stora.”

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Det där är ju en intressant paradox egentligen. Det finns nåt exempel från en förskola någonstans i världen där de började ge böter för de som hämtade sina barn för sent. Lite oväntat skämdes föräldrarna sedan MINDRE för att hämta barnen sent eftersom de ju betalade för sig…

  3. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    7) Att paddla i Ätran nu leder väl till en färd över alla kraftverkens breddavlopp och stopp först i Kattegatt 🙂
    8) Fastlagssöndagsmässa med extra allt, t ex körmusik av Mozart och Bach samt semlor efteråt och en bra predikan.

    Sedan den 4/1 har elen gått fyra gånger (ett planerat avbrott inte inräknat), sist nu den 22/2. Är elbolagets anläggningar byggda av sockerkristyr?

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Kraftverken är kanske inte det allra roligaste, det gäller ju att man kan ta upp på något bra sätt. Det är alltid en speciell känsla när man paddlar nedströms och vet att forsen/kraftverket kommer snart.

  4. Profilbild för Anna Lundell
    Anna Lundell

    Högmässa i Tranemo. Hjälpt till med kyrkkaffet. Givetvis serverades som vanligt semlor. Lunch hos goda vänner och därefter ett träningspass på gymmet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.