Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

8 blandade tankar på söndagen

Ny söndag, nya blandade tankar!


Glada gamänger i ett fönster. Väldigt blandad bild utan koppling till fastan.

1. Glad söndag kära läsare!

2. Idag tjänstgör jag inte. Jag vet att det kommer vara folkmusiker med i gudstjänsten här i Ulricehamn och jag kan i teorin vara med själv och spela där men det går nog inte riktigt ihop med att hålla ordning på alla barnen. Vi får se hur det blir till slut.

3. Idag är det andra söndagen i fastan och i bibeltexterna får vi bland annat höra om kvinnan som hällde dyrbar nardusbalsam över Jesu huvud. Jag tycker Jesu ord om detta är spännande ”låt henne vara, varför gör ni henne ledsen”. Det är så enkla ord att vi kan säga dem i en massa tillfällen då någon behöver bli tagen i försvar och (detta är lite hisnande) gör vi det säger vi ju faktiskt Jesu egna ord. Nästan som att vi säger det tillsammans med honom.

4. Jag har en hel del tankar som snurrar i huvudet både om dessa texter och andra för jag ska ändå predika om dem i nästa vecka. Jag har också ännu en gång en bloggpost på gång till stora bloggen ”tankar för dagen” för Svenska kyrkans räkning. Känns lite pirrigt men jag har en idé åtminstone.

5. Idag är det också internationella kvinnodagen. Må alla kvinnor i världen få rättvisa villkor och må vi alla medverka till detta redan nu.

6. I går hände något väldigt ovanligt, jag var på teater med min fru (eller humorföreställning snarare kanske). Kul varje år då det händer att vi kommer ut!

7. Vädret är lite lurigt. Så fort solen tittar fram börjar jag göra planer på hur man skulle kunna ge sig ut på utflykt nästa dag, men då har det redan slagit om.

8. Vad gör du idag? Skriv en rad och berätta!

Kommentarer

3 svar till ”8 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Rosa
    Rosa

    Idag blir det söndagstvätt. Samt brytning av Socialamediafastan, andra året jag har sån fasta (ingen Instagram. FB mån till lör)

    Jag börjar mer och mer tycka om fastan för jag känner verkligen hur beroende jag är av Gud.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Det var fint att höra!

  2. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    Hela helgen hos dottern fästman och svärmor in spe i Götet. En härlig helg med sol på lö och tillbaka till Gbg-väder (regn från sidan) på sö. Tittade bl a på den här tankeställaren:
    https://rohsska.se/utstallningar/forensic-architecture/
    och fikande på Gullhedens vattentorn som hotas av stängning, mycket sorgligt,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.