Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

10 blandade tankar på söndagen

Ny söndag, nya blandade tankar!


En uppståndelsebild! Jona kommer upp ur fiskens mage, liksom Jesus senare steg ur dödens käftar.
  1. Glad söndag kära läsare!
  2. Idag ska jag inte tjänstgöra någonstans och som det blivit har vi inte heller någon offentlig gudstjänst vare sig i Dalstorp eller i Ulricehamn där jag bor. Det känns tomt och konstigt.
  3. Vill du ändå på något sätt fira gudstjänst med mig på nätet så ligger det idag uppe en kort gudstjänst från Ölsremma kyrka på Dalstorps församlings facebooksida, eller för den delen på min gamla youtubekanal.
  4. Lustigt förresten att damma av den där youtubekanalen och titta på mina allra första försök att använda video 2012 då bloggen var ung. Oavsett att det är glest mellan varven brukar jag framhålla för konfirmanderna att jag är lite youtuber. Tror de blir imponerade då.
  5. I helgen har jag tittat på en föreställning av ”Fantomen på operan” med mina äldsta barn. Väldigt spännande att få sitta uppe sent och se på vuxenföreställning förstås, och också en väldigt bra musikal, det slogs jag verkligen av.
  6. Det hade ju varit kul annars att predika idag för idag handlar det ju om lärjungen Tomas. Fast letar man lite på bloggen så finns det säkert någon gammal predikan här.
  7. Den hydroponiska odlingen går från klarhet till klarhet. Pak Choi och andra fina grejer växer i vårt köksfönster. Det är väldigt långt till självförsörjning än dock.
  8. Vi fick vår bostad fotograferad av en mäklarfotograf i torsdags. Inte för att vi håller på att flytta men för att ha klart om det nu skulle dyka upp något läge plötsligt. Flera dagar av fåfänga försök att få huset fint medan barnen röjde runt mynnade till slut ut i att det faktiskt såg fint ut här i någon timme innan korten var tagna och kaoset återvände.
  9. I församlingen hjälper vi till en del med att handla åt folk och så, nu har jag förstått att det sker flera andra initiativ i Grimsås och Ljungsarp med människor från idrottsföreningarna som gör samma sak. Då blir man ju både glad och stolt!
  10. Vad gör du idag? Skriv en rad och berätta! Det brukar jag ju säga men nu i de här tiderna är det ännu finare att få dela lite av situationen vi lever i med varandra.

Kommentarer

6 svar till ”10 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Rosa
    Rosa

    8) tro Fredrik Lindström skrev en novell om det, om en familj som valde att stanna kvar i huset efter att mäklarfotografen hade varit där för mäklaren hade städat så fint.

    10. Idag blir det odlarförening (första för i år) och tvätt…

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Jo jag har läst den historien jag med, och jag tror faktiskt jag hört nånstans att det förekommer i verkligheten också 🙂 Vad gör man i odlarföreningen?

  2. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    7) Odling i näringslösning? Matodling hemma är tydligen det nya svarta i dessa beredskapstider…
    8) Skenet bedrar 😉
    10) Åka till och fika utomhus i Vårsolen nu på fm med svärmor och svägerska i Skultuna.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Jag är ju sämst på att odla generellt, det här hydroponiska känns väldigt roligt dock. Vatten med en liten skvätt näring i är vad vi har men det finns otroligt avancerade varianter också.

  3. Profilbild för rosa
    rosa

    Odlarföreningen är som en kollonilottsförening fast mindre. Så vi odlar på gemensamt område…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.