Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

11 blandade tankar på söndagen

De blandade tankarna, nu tillbaka på sin rätta dag!


Pukor och trumpeter! Barnkören är igång igen!

1. Glad söndag kära läsare!

2. Idag ska jag leda familjegudstjänst i Dalstorp 14.00, där kommer också barnkören att vara med och sjunga för första gången på bra länge så det känns väldigt roligt. Kom så ses vi där!

3. Idag är överskriften ”trons kraft” och evangelietexten vi ska läsa är om den lame mannen som hissas genom taket. Predikan kommer här i morgon som vanligt men den blir med lite spex och spektakel i som vanligt när det är med barnen.

4. Annars har jag funderat en del på sånt jag inte kommer ta upp också, som det där att den som är drabbad av svårigheter (den lame till exempel) kan lida av skammen att man är allmänt dålig och att det kanske på något sätt är ens eget fel det man drabbats av. Kanske är det därför Jesus måste säga honom att hans synder är förlåtna, det är inget fel mellan honom och Gud.

5. Och så förstås detta att tron är något vi har tillsammans. Det går ju emot hur det uttrycks i vår individualistiska kultur där tro brukar betyda personlig övertygelse men viktigare är att få ingå i en gemenskap av troende som bär varandras bördor.

6. Igår hade vi barnkalas här hemma. Det var roligt och ljudnivån blev inte för hög förrän precis i slutet…

7. Nu har jag gått så länge i de minimalistiska skorna att det kändes olidligt att gå i mina gamla skor. Fötterna blir visst starkare undan för undan.

8. Såg att våra musfällor, som inte fångat någon mus men som ändå blivit länsade på bete, att inte en enda av dem ens slagit igen. Blir att skaffa nya.

9. Har blivit hardcoreprästförälder nu och läser direkt ur bibel2000 för barnen. Judiths bok har ju gett namn åt ett av barnen så den har vi läst, och nu om Mose. Det verkar funka fint även om det ju är lite omständigt beskrivet ibland.

10. Judits bok kunde jag egentligen bloggat särskilt om men jag blev förvånad över en hel del nu i omläsningen. Som att den är så full av ironiska grepp till exempel. Läs den gärna.

11. Vad gör du idag? Skriv en rad och berätta!

Kommentarer

6 svar till ”11 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    Dotter på besök över helgen, pysseldag med svägerska och svärmor i går, sannolikt mycket frisk höstluft i dag. Nästa söndag välkomnas min fru och jag officiellt i Svenska Kyrkans församling i Sala i Högmässan i Kristina Kyrka. 🙂
    Din punkt 4) ovan är mycket relevant.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Fint att ni blir ordentligt välkomnade. Även jag vill förstås hälsa er varmt välkomna!

  2. Profilbild för Anna
    Anna

    Håller med om att punkt nr4 är av betydelse.Det bär jag med mig.Tack!

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Jo det hade varit värt att tala mycket om. Kanske han är lamslagen även inombords av hopplöshet? Tur han har sina vänner.

  3. Profilbild för rosa
    rosa

    Kokar äppelmos av fallfrukt tvättade igår för nån hade bokat den tiden vi brukar tvätta. När vi klara med tvätten fick jag Smset om fallfrukten…

    4an är så relevant. Pysisk sjukdom kan ta uttryck i somatiska symptom. Själv har även svårt att be om känslomässigt och pysiskt stöd.Lättare med något praktiskt eller kroppsligt.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Fullt upp med äpplen där, vi har bärgat in våra vid det här laget. Äpplen är rikedom.
      Håller med dig om att det är enklare att be om konkreta tjänster och visst är det också så att frid i själen egentligen är mer värt än allt annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.