• Vandra Vägen
  • En präst läser om att bevisa kristendomen för unga
Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

En präst läser om att bevisa kristendomen för unga

En bok om att tänka som en brottsutredare, och om den kristna tron.


”Kristendomen bevisad för unga” av Warner Wallace. Pärlans förlag.

Jag blev lite förvånad att hitta en bok med titeln ”Kristendomen bevisad för unga” på mitt lokala bibliotek så jag var förstås snabb att låna den för att se om jag kunde ta en titt, helst då tillsammans med något av barnen. Man kan ju tänka att det är en lite avskräckande titel för en del och huruvida man tycker om en sådan här bok eller inte beror väldigt mycket på tonen så det var svårt att veta i förväg vad man skulle tro.

Jag minns att jag hört någonstans att Warner Wallace har ett rätt stort arbete med att argumentera för den kristna trons hållbarhet (apologetik som det heter) på nätet under namnet ”cold case christianity” och det är faktiskt en rätt tuff historia i sig. Wallace är nämligen brottsutredare som hållit på i sitt yrke med många ”cold cases” alltså gamla ouppklarade fall.

Där är också ingången till den här boken. Det handlar om några barn som får gå i skola hos en brottsutredare i någon sorts skolkurs, de får undersöka olika bevis och lära sig hur man tänker som utredare så att man inte tar saker för givet utan verkligen värderar bevisen och de slutsatser man kan dra av dem. Parallellt får de också fundera på argument kring Jesus uppståndelse och tillämpa sitt logiska tankesätt där. Det är lite amerikanskt men jag tycker det var trevligt skrivet och min dotter tyckte det var väldigt roligt med alltihop.

Så jag gör tummen upp för boken. Argument gör nog sällan någon kristen men det är viktigt att kristen tro får bli tagen på allvar och undersökas förutsättningslöst, både för människor utanför kyrkan för att röja bort ”salighetshinder” och för oss i kyrkan för att vi ska få lite mer råg i ryggen.

Kommentarer

2 svar till ”En präst läser om att bevisa kristendomen för unga”

  1. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    Ibland förvånas jag vad folk är beredd att tro på och samtidigt göra sig lustigt över den kristna tron…

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Det ligger något i det du säger 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.