Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

10 blandade tankar på söndagen

Ny söndag, nya blandade tankar!


På lite väl kall vårutflykt.
  1. Glad söndag kära läsare!
  2. Den här helgen har vi läger med konfirmanderna. Förutom att det fick bli dagläget istället och lite förändrade former med tanke på läget. Vi hålls hursomhelst på vackra Kuvarp och har det trevligt.
  3. Det känns som att det är en exklusiv lyx att få fira gudstjänst nu och vi ska ju förstås avsluta lägret med en liten gudstjänst som vanligt, förutom att ingen annan är inbjuden för då blir vi för många. Väldigt märkligt, men det blir fint på sitt sätt.
  4. Min hjälte, Jonas von Essen, vann i Muren på svt. Så nu har jag sett det för första gången för hans skull.
  5. Våren tvekar och blåsipporna hade inte kommit så värst långt häromdagen när vi tittade. Är ändå glad att få en rätt lång sipp-säsong.
  6. ”Vägen till livet” är söndagens tema. Ska jag väl lätt kunna spontanpredika om…
  7. Tänker mycket på allt som händer med flyktingfamiljer häromkring nu, som får bryta upp från sina hem för att skickas till en ruggig förläggning och packas ihop i små utrymmen. Skäms för flyktingpolitiken och tycker det är bedrövligt. Allt vad ni gör mot dessa mina minsta gör ni mot mig, säger Jesus.
  8. Jag har också nyss lärt mig se skillnad på han och honblommor av Sälg och tänker på det fascinerande att träd är så olika. En del har både könen och andra har dem uppdelade, en del förökar sig mest genom att sprida rötterna.
  9. Jag har också lärt mig att humlor har små små små klor på fötterna så de kan ta spjärn och nå långt in i blommorna. Men så att de inte alls kan gå på till exempel en glasyta. Såna här naturfakta gör mig glad.
  10. Hur har du det idag? Skriv en rad och berätta!

Kommentarer

6 svar till ”10 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Karin Johansson
    Karin Johansson

    Glad och tacksam över att fått fira gudstjänst i kyrkan i dag.
    Skäms och räds över Sveriges flyktingpolitik.
    Gillar alla vårblommor och mina lamm.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Amen på allt det Karin!

  2. Profilbild för Mikael Ramström
    Mikael Ramström

    På tal om naturfakta. Det finns ca 1000 maskrosarter i Norden, och i går (söndag) lyckades jag artbestämma den som nu växer här på tomten. Det kan verka mycket med så många olika maskrosarter, men fibblor är ännu ”värre” då det av dem finns ca 2000 arter i Norden.
    Det rör sig i båda fallen om så kallade apomiktiska småarter, vilka förökar sig asexuellt och därmed behåller samma genuppsättning från generation till generation. De kan emellertid också delvis föröka sig sexuellt, vilket innebär att mångfalden så småningom blir otrolig. Annars finns det omkring 4400 arter kärlväxter i Norden, och då räknar jag alltså inte med småarterna.
    Kan i detta sammanhang bara ana Guds skaparglädje.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Det är så väldigt artrikt och fantastiskt. Precis när man börjat lära sig en art så finns det tydligen tusentals varianter!

  3. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    7) Håller helt med om flyktingarna
    10) Långhelg i Gbg med dottern, fästman och svärmor. Mycket bättre väder än om vi stannat i Sala! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.