Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

9 blandade tankar på söndagen

Ny söndag, nya blandade tankar!


Enligt mig en väldigt rolig blandad bild.
  1. Glad söndag kära läsare!
  2. Jag håller på att rensa och flytta filer från min gamla jobbdator och jag kan ju säga att det kan verka som en bra idé i stunden att lägga alla filer som skapas direkt på skrivbordet men det blir sådär bra i slutändan. Särskilt som datorn är rätt seg på att flytta runt grejer.
  3. Döden och livet är denna söndags tema. Evangeliet är om Lasaros som Jesus gör levande igen. Jag minns särskilt till den texten att jag fick för mig att läsa upp den i ett sammanhang för några som var nyfikna på den kristna tron och att jag i samma stund jag läste hörde hur krånglig och konstig den var. Det finns ju en del såna här berättelser med konstiga detaljer och med otroliga underverk i evangelierna. Bäst att komma ihåg att de finns där just för att de handlar om otroliga saker!
  4. Barnen ser på sound of music, det är ju en jättetrevlig film!
  5. Flyttandet har övergått i nästa fas med målande och tapetserande och allt sådant. Oklart hur länge den fasen pågår men förmodligen ett bra tag. Det finns ju rätt mycket väggar i ett hus.
  6. Kedjan på min cykel är nästan av har jag upptäckt. Det höjer spänningen vid varje cykeltur att man undrar om man kommer hem igen utan att gå en halvmil.
  7. Men nu är det dags att steppa upp cykelmekarkunskaperna och det känns ju kul.
  8. Jag har blivit min pappa i ytterligare en aspekt nu när jag väntar på dagen då korsorden kommer i tidningen och löser dem med behållning.
  9. Hur har du det? Skriv en rad och berätta!

Kommentarer

2 svar till ”9 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    På tur till fyralandskapshörnet vid Tyttboforsen i dag.
    Lasaros ger mig två associationer: Med att rulla bort stenen från graven och befrias från tyglindorna föregrips Jesu uppståndelse. Och sedan finns det en fantastisk musikvideo om Lasaros som David Bowie spelade in fyra dagar innan han dog.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Tyttbo, med balenforsen! Som vi talade med bävan om när vi var på forsfärd med kanot på dalälven.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.