Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

8 blandade tankar på söndagen

Ny söndag, nya blandade tankar!


Så här tog de sig fram i träsken i Florida förr i tiden! Blandad bild.
  1. Glad söndag kära läsare!
  2. En vecka in på terminen höll det sig med hälsan på barnen sedan har det varit minst en som varit hemma med lite förkylning. Idag ser det väl inte så enkelt ut att komma till kyrkan direkt men det är hursomhelst tredje söndagen efter trettondagen och i evangeliet får vi höra om hur det går sedan Jesus talat med en ensam kvinna vid Sykars brunn.
  3. Jag har predikat lite grann i förväg via bloggen ”tankar inför helgen” där jag skrivit utifrån det kvinnan säger efteråt ”jag har träffat en som sagt mig allt jag gjort!”.
  4. I torsdags fick jag min tredje spruta och sedan på fredagen var jag rätt dålig i kroppen. Det är lustigt att det varit så med varje spruta att det kändes ungefär på samma sätt som då jag hade coviden ”på riktigt”.
  5. Då får man ju också bryta runstreaken en dag tyvärr men det är ingen stor sak för jag räknar ändå inte dagarna.
  6. Jag tänkte jag kanske skulle haft en bloggpost om en barnbok jag läste för barnen ”legenden om Beatrice” men det kommer jag nog inte orka göra. Det fanns i alla fall två väldigt fina saker i den boken. Det ena var en man som dök upp och förklarade vad kungar mest av allt vill. De vill fortsätta vara kung. Och så visade det sig att det kom från en som lämnat sin tron. Kändes som något djupt kristuslikt att kunna kliva ner. Tror det är ett jätteproblem med människor som inte kan det fast det vore det bästa. Det andra var att de upprepade namnet på huvudpersonen väldigt mycket, liksom för att påminna henne om att vara sann mot den hon ville vara.
  7. Här har jag varit hemma i ett år med lillen och kämpat med att få honom att äta och sova och så klarar de det på en gång på förskolan?
  8. Hur är din söndag kära läsare? Skriv en rad och berätta!

Kommentarer

2 svar till ”8 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    Snart till torrmässa coronadevalverad Gudstjänst, men IRL i alla fall.
    Bilden kan tolkas freudianskt med alligatorn som undermedvetande 🙂

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Freudianska tolkningar kan ju vara spännande 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.