Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

10 blandade tankar på söndagen

Ny söndag, nya blandade tankar!


Vet inte riktigt vad detta föreställer. Kristus talar med en badande kung. Välkommen att lägga till en bildtext!
  1. Glad söndag kära läsare!
  2. Vi fortsätter att hålla oss hemma för det är ju alltid några som är sjuka verkar det som. Vi har gjort tester och så men vi får se om vi får veta något innan alla är friska igen. Jag hoppas verkligen att toppen på vågen passerat nu.
  3. Det är mycket som går i varandra. Vecka och helg till exempel, tur vi har vår fredagsglass-ritual så vi vet att vi är hemma för att det är helg och inte bara hemma.
  4. Stormen går över vårt land. När jag skriver viner det runt knutarna.
  5. Jag har lärt mina äldsta barn spela Starcraft II. Det känns som en rolig sak att dela med dem. Och löjligt lätt att spela multiplayer nuförtiden. När det begav sig fick jag och min kusin flytta runt datorer och montera ihop alla deras olika delar och ha sladd emellan, nu kan man ha varsin trådlös laptop i knät.
  6. Det börjar klia i fingrarna efter att spela in film igen. Kanske kan bli några små internetpredikningar inför påsken.
  7. Det är roligt att läsa och blogga om de apostoliska fäderna igen (min kanske minst uppskattade bloggserie men själv tycker jag den ger lite klass åt den här bloggen). Enligt min fru har jag jobbat på att läsa igenom den sedan innan jag träffade henne och det stämmer nog.
  8. Det känns över huvud taget roligt att bloggen vaknar upp ur sin dvala. Bloggar är väl ännu mindre inne än de var före föräldraledigheten men nu är det ju en gång för alla blogg det blev så nu får vi hålla oss till det. I dessa dagar vinner man väl egentligen på att lägga allting rakt ut på något socialt medieflöde istället men man scrollar så väldigt snabbt förbi där och det känns som att man kanske måste sakta ner lite först om man ska ha ro att läsa en massa om till exempel de apostoliska fäderna.
  9. Idag är det fjärde söndagen efter trettondagen och i evangeliet får vi höra om hur Jesus botar en lam man vid Betesdadammen. Det var den första bibeltext jag höll en riktigt predikan i en kyrka om, på EFS i Askersund. Måste ju varit just denna söndag. Orden jag tycker bränner fast från Jesus är hans fråga till mannen: ”vill du bli frisk”. Vad tänker du om det?
  10. Skriv gärna en rad också och berätta hur du har det!

Kommentarer

2 svar till ”10 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    Vågade ut oss i stormen för en biltur till den fina Gudstjänsten i Möklinta. Prästen tog också upp det inte självklara svaret på frågan ”vill du bli frisk”. Man kan bli fången i sin sjukdom och klamra sig fast vid ”sjukdomsvinsten”. Kan dock försäkra att det gäller inte för mitt onda knä 😉

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Jag minns att jag tog upp det i min allra första predikan men det var väldigt svårt att veta hur bra jag hade på fötterna där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.