Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

10 blandade tankar på söndagen

Ny söndag, nya blandade tankar!


Många som är ute efter den här sovande syndaren men där är också en skyddande ängel och såna som ber för honom. Och så Jesus som vill väcka med sitt levande ord, vilket är denna söndags tema!
  1. Glad söndag kära läsare!
  2. Jag hittade denna bisarra bild i datorn och tyckte den på något sätt passar till denna söndags tema ”det levande ordet”. Jesus står och vill väcka den sovande med en klocka men egentligen är det väl Guds tilltal det är fråga om.
  3. Sexagesima heter dagen. Den sexigaste söndagen i kyrkoåret kanske. I vår tradition förknippar man också dagen med reformationen då man ju som bekant hade ”Ordet allena” som princip.
  4. Igår var jag och min fru på teater. Det var en teater på finska med textmaskin. Det lustiga med det var att det kändes lite som att vara i ett annat land eftersom även publiken omkring oss verkade helt finskspråkig. Inget konstigt med att de passade på att se teater på sitt eget språk förstås, och skådespelarna var dessutom berömda. Utom för oss då som inte visste mycket 🙂
  5. Pjäsen hade annars allt man kan önska sig; humor, teologiskt djup och återberättande av en massa bibelberättelser. Även om pjäsen var på finska var den ju nämligen judisk.
  6. Sportlovets sista dag idag. Hoppas nu bara det lugnar sig med sjukdomarna så känns det riktigt ok om vardagslunken vill infinna sig.
  7. Jag har bloggat mycket på sistone. Det känns väldigt roligt att ”vara tillbaka”. Att få ut saker på bloggen är ju roligt i sig men det tyder ju också på att jag fått lite snurr på tankarna i huvudet igen också och det är ju härligt.
  8. Jag lärde mig förresten äntligen skillnaden på präster och leviter i gamla testamentet. De är alla från Levis stam men de som dessutom hör till Arons ätt är prästerlig släkt. Varsågod för opåkallad info.
  9. Det känns som att jag lärt mig det där minst en gång förut.
  10. Hur har du det idag? Skriv en rad och berätta!

Kommentarer

6 svar till ”10 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Rosa
    Rosa

    Å var går den pjäsen? Har tappat intresset för teater men se något på finska skulle vara intressant.

    Har funderingar på lära mig danska, för jag har två danska kollegor. 🙂

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Det var i Borås, tror den turnerar omkring med riksteatern och heter typ Herregud! Danska känns som ett svårt språk att börja använda utan att känna sig som att man hånar danskarna på något sätt.

  2. Profilbild för rosa
    rosa

    PS påminner inte trädet lite om lungor…

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Träd har ju mycket gemensamt med lungor 🙂

  3. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    Kanonväder och dito is, blev TV_Gudstjänst innan i dag.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Fint! Önskar dig en bra dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.