Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

8 blandade tankar på söndagen

Ny söndag, nya blandade tankar!


Detta är (tror jag) kung David som huggit av Goljats huvud. Blandad bild.
  1. Glad söndag och fortsättning på påsktiden kära läsare!
  2. Det är söndagen med det fantastiska latinska namnet ”quasimodogeniti” (typ född på ett annat sätt”), andra söndagen i påsktiden. Själv kommer jag inte till någon kyrka idag för det är födelsedagsfirande här hemma, av mig då jag fyllde 40 i onsdags.
  3. Jag tycker än så länge 40 känns helt ok. Jag tror jag kommit på vad innebörden är, det är i den åldern man inte är lovande längre utan bara är som man är. Och det är ju faktiskt rätt skönt på många sätt.
  4. I trädgården (som vi ju aldrig tidigare sett i vårstil) är det mycket små blommor som dyker upp, det är spännande att följa och se vad där finns.
  5. Annars är jag glad om våren stannar till lite nu när vitsipporna blommar så att de får göra det lite längre.
  6. I fredags hade vi en första träff i pastoratet med projektet ”kommunikation som ,mission” som handlar om att bli bättre att kommunicera kring kyrkans liv och tro. Jag har ju hållit på mycket med internetkommunikation, framförallt här, så jag blir alltid glad vid tanken på att fler ska finnas med på den banan. Det är så väldigt lite man hinner själv, vi behöver vara många tillsammans. Jag märker själv att jag sällan har brist på idéer men hinner genomföra väldigt få av dem.
  7. Jag fick förresten statistik för Vandra Vägen 2021 skickad till mig. Det var glädjande att se att ca 76600 besök gjorts här under förra året. Som vanligt var det några populära bloggposter som drar mycket trafik år efter år. Det väcker ju funderingar på om det finns några bortglömda ämnen som ingen just skrivit om än med koppling till den kristna tron. Fråga gärna om du har något du vill jag ska försöka skriva om!
  8. Hur har du det? Skriv en rad och berätta gärna vad som händer just nu!

Kommentarer

4 svar till ”8 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    40 är en bra ålder tycker jag, mitt i livet. A propå latinska ord så var det Bachs h-moll-mässa i Thomaskyrkan i Leipzig på TV i går. En högtidsstund, tänk att en lutheran skrev den Katolska Kyrkans mäktigaste Mässa. I dag blir det vanlig högmässa och sedan en födelsedag i släkten. Vår dotter i Götet fyller också i dag, vi hälsar på nästa helg.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Det låter fint alltihop Thorsten!

  2. Profilbild för rosa
    rosa

    40 är bra, då kan ge upp en massa måsten/ konstiga förställningar om en själv som tynger.

    Årets första fixardag så nu har odlingarna kommit igång. Inget skapar sån gemenskap som att odla ihop, och jag har sett en del kyrkor i GBG som har pallkragar utanför sig.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Odling är en helig handling tänker jag allt mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.