Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

10 blandade tankar på söndagen

Ny söndag, nya blandade tankar!


Soldater i andra världskriget spelar och skojar mellan striderna.
  1. Glad söndag kära läsare!
  2. Idag ska jag få fira gudstjänst som hämtande förälder på scoutläger där mina båda äldsta varit i helgen. Det ar varit en märklig känsla att ha barnen ute på äventyr så länge på egen hand för första gången.
  3. Denna söndag, den femte i påsktiden, handlar förresten om att ”växa i tro”. Må vi alla få leva alltmer i tillit till Gud.
  4. Det har också varit en märklig vecka då min fru lider sviterna av en lätt hjärnskakning och behöver mycket vila.
  5. Jag har förresten varit på två gudstjänster med terminsavslutning för scouter tidigare denna vecka. Fina gudstjänster på kvällstid med scouter och kyrkas med föräldrar. Är imponerad att vi har så mycket grupper med barn i församlingen.
  6. Jag blev överraskad av ett sms från skolan som påminde om att barnen har studiedag på måndag. Det blev de ju glada över förstås. Det händer ju väldigt sällan att man får såna lovdagar utdelade som vuxen tyvärr.
  7. Bilden ovan är så lik många från kriget i Ukraina nu: soldater som fördriver tiden med något roligt mitt i krigets bistra verklighet. Förutom detta med kriget kan det kanske vara en bild för livet? Att vi får försöka glädja oss och förundras mitt i allt det vi har att kämpa med?
  8. Jag sprang rekordlångt igår med över 15 km. Än är det långt till ultra men en halvmara innan sommaren är slut ska jag väl ändå kunna göra?
  9. Roligast med det turen var som alltid att det är ett bra sätt att utforska små skogsvägar och se vart de leder. Nu hittade jag en damm mitt i skogen som jag visst varit nära men aldrig sett förut.
  10. Hur har du det idag? Skriv en rad och berätta!

Kommentarer

10 svar till ”10 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    7) Kriget sätter många tankar i rörelse hos mig:
    Jag har i NATO-frågan gjort en liknande vandring som Pehr-Claës i https://www.salaallehanda.com/2022-05-12/ja-till-nato , för en gammal vapenvägrare och miljöpartist som mig satt det långt inne, och jag har inga bekymmer med dem som fortfarande är mot en NATO-anslutning. Däremot störs jag av besserwisser som liberalerna i https://www.salaallehanda.com/2022-05-12/natomedlemskap-sakrar-sverige som med epitet som ”terapisession” sätter dumstrut på oss som de senaste månaderna har kämpat med frågan, både dem som bytt åsikt och dem som står fast vid ett nej till NATO.

    Kul att Ukraina tog hem mellon 😉

    10) Siktar på högmässa om det inte krockar med svågerns besök som ska starta sommarvattnet, en årlig huvudbry.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      NATO är ju en del i krigsmaskineriet i världen så självklart vore det ju bättre ju mindre av sådan logik vi behövde ha. Jag är väldigt dåligt insatt men det är ju inte heller upp till mig att fatta de besluten.

  2. Profilbild för Anna
    Anna

    Ska åka till Herrljunga och fira min son som fyllde år i fredags.Han och hans flickvän väntar barn i september,så det är lite spännande att förhoppningsvis bli farmor då.🙂

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Fint med barnbarn! Ber att allt går väl.

  3. Profilbild för Sassa
    Sassa

    Åldrande förälder som krockade rejält igår. Så mitt i det, när jag med mig punkt 7 lite extra.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Det låter jobbigt. Hur går det?

  4. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    I går fin körkonsert i kyrkan som del av kulturnatta. Efter högmässan i dag kom svågern och fixade sommarvatten med min fru, jag har ju tummen mitt i handen. 😉

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Bra med bra släkt!

  5. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    Som alla ”riktiga” frågor är den om NATO och försvar svår och det är verkligen viktig att ha respekt för dem som drar andra slutsatser än en själv, nu har jag fått in ”Dumstruten” som insändare https://www.salaallehanda.com/2022-05-16/inga-dumstrutar-tack som en protest mot inbitna Natovänners triumfalism!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.